Skip to main content

Harley-Davidson onthult Chinese X350 van 4500 euro

Harley-Davidson heeft vandaag in China de geheel nieuwe X350-motorfiets gelanceerd voor de Aziatische markt. De ultra-lichte X350 is tot nu toe het meest betaalbare aanbod van het Amerikaanse motor merk.

In tegenstelling tot de beroemde V-twin-motoren van de cruiser-modellen, wordt de nieuwe instapmotorfiets aangeboden met een Chinese 353cc paralleltwin van QJ Motor, die 34 pk en 31 Nm levert. De geheel nieuwe motorfiets is samen met QianJiang Motor ontwikkeld. Uiterlijk vallen de 17 inch wielen, LED verlichting, schijfremmen, ronde spiegels en lage uitlaat op.

In China kost de kleine Harley 33388 Yuan, omgerekend is dat zo’n 4500 Euro.

De kleine Harley, gericht op de Aziatische groeimarkten, werd voor het eerst officieel aangekondigd in juli 2018, als onderdeel van het “More Roads to Harley-Davidson” programma van CEO Levatich. In dezelfde presentatie werden ook de elektrische LiveWire modellen aangekondigd, plus het al even controversiële Pan America adventurenmodel. Al deze veranderingen bleken te extreem voor de vaste HD-klanten, wat Levatich uiteindelijk de kop kostte.

Echter, het originele plan van Levatich om bij een Chinese motorfabrikant een lichte Harley voor Azië te bouwen, bleef zo nu en dan de kop opsteken, met wisselende foto’s van kant en klare prototypes uit de door Harley gekozen QianJiang-fabriek.

Exact gelijk aan 2020-versie

Daarvan leek de 338R-versie nog de meest logische, maar na een scoopfoto werd het ook daar omheen stil. de huidige X350 laat nu wel zien dat de uiteindelijk versie al héél dicht bij de vroege 338-versie is gebleven, of misschien wel exact hetzelfde.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws