Skip to main content

Harley-Davidson bouwt 338 cc model samen met Qianjiang

Harley-Davidson gaat samen met het Chinese Qianjiang Motorcycle Company Limited een 338 cc model voor de Aziatische markt bouwen. Het nieuwe cruisermodel zal eerst in China verkocht worden, waarna het lichte model op de enorme markt van Azië gebracht wordt. De nieuwe Harley-Davidson en het motorblok worden geproduceerd in een fabriek in Qianjiang in China. Ze gaan volgens Harley aan de strenge kwaliteitsnormen en testprocedures voldoen die voor alle Harley-Davidson-producten gelden. Het model moet eind 2020 in de Chinese showrooms staan.

Mr. Dongshao Guo, General Manager, Qianjiang: “We zijn blij om samen te kunnen werken met Harley-Davidson. We hebben bewezen productiefaciliteiten en -ervaring in China en streven ernaar de beleving van motorrijden bij motorrijders in Azië te vergroten.”

Qianjiang, ook bekend als Zhejiang Qianjiang Motocycle Co, is al sinds 2005 eigenaar van de Italiaanse merknaam Benelli en produceert onder die naam, maar ook onder de merknaam Keeway en voor andere merken, zo’n 1,5 miljoen scooters en motorfietsen per jaar. Het bedrijf is een dochteronderneming van Geely Automobile, de grootste onafhankelijke autoproducent van China met 1,5 miljoen verkochte auto’s in 2018 en daarnaast de eigenaar van automerk Volvo.

Exact een jaar geleden kondigde HD het nu te volgen traject al aan als onderdeel van het More Roads to Harley-Davidson toekomstplan.

Hieronder een afbeelding van de Keeway Dorado 250, een bestaand cruisermodel van Qianjiang.

 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws