Skip to main content

Dit is de nieuwe Harley-Davidson 350 voor de Aziatische markt

Op deze afbeeldingen ziet u de nieuwe, in China gebouwde Harley-Davidson met 338 cc. Dat lijkt op het eerste gezicht niet heel erg duidelijk, omdat de motorfiets rondom is voorzien van de logo’s van Qianjiang, de Chinese partner die de lichte modellen voor HD bouwt. Waarom dit dan toch de Harley-Davidson is? Omdat dat al op het motorblok staat: Harley Davidson Motorcycle Company. 

Qianjiang verkoopt al langer motorfietsen onder een ander naam, ze zijn namelijk eigenaar van de Benelli merknaam. Vandaar ook dat op het achterspatbord Benelli staat, wat dit model daarmee de basis maakt voor drie modellen: een Qianjiang, een Benelli en dus een Harley-Davidson. Voor alle drie de modellen zal een eigen uiterlijk ontworpen worden, maar de technische basis zal gelijk zijn. 

Overigens is het de laatste tijd wel erg stil rondom de komst van deze “Chinese” Harley. De nieuwe CEO Jochen Zeitz heeft wel bevestigd dat de aangekondigde Adventure Touring Pan America er echt komt, maar over de tegelijkertijd aangekondigde Bronx streetfighter en de lichte elektrische stadmodellen wordt ook al niet meer gesproken. Zeitz gaf aan terug te willen naar de fans van het merk. Die vinden over het algemeen een Chinese motor met een Harley-uiterlijk niet acceptabel als model van het Amerikaanse cultmerk. 

UPDATE 1 september: ondertussen is er uit de Qianjiang-fabriek een foto gelekt van de 338R zoals die voor Harley-Davidson gemaakt wordt (grijze motorfiets)

Bron: Motorcycle.com

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws