Skip to main content

Voormalig eigenaar Ingo van Dijk bevestigt vandaag tegenover Nieuwsmotor dat de overname van zijn bedrijf VDM Parts, maar tevens ook MotorcycleSpareParts (MSP) van zijn broer, alsnog volledig werd afgerond door Powersports Distribution Group (PDG). Dit nadat eerder de rechter eraan te pas moest komen om de voorgenomen deal te laten doorgaan. Volgens Ingo van Dijk is de overname reeds volledig afgewikkeld, “het geld staat al op de bank”. Van Dijk stopt zelf met zijn werkzaamheden binnen het bedrijf, maar zijn broer Jurgen blijft onder de nieuwe eigenaar leiding geven.

Vertrek management

Bij Powersport Distribution Group, onder andere eigenaar van grote Nederlandse motordistributiebedrijven als Hoco Parts, Motorcycle Storehouse, CMS en Afam in België, zijn kort geleden zowel CEO Denis Brouwer als Business Development Director Hicham Bejja vertrokken. Brouwer vertrok iets meer dan één jaar na zijn aanstelling alweer, Bejja werkte drie jaar voor PDG. Bij de aanstelling van Brouwer medio 2022 bleef de voorgaande CEO Tom Beyers binnen PDG als Executive Chairman en werd ongeveer tegelijk Bryan Smaal aangesteld als CFO. Smaal heeft na het vertrek van Brouwer nu een dubbelfunctie als CFO en CEO.

“Geen commentaar”

Tegenover Nieuwsmotor geeft Smaal aan dat beide vertrokken managers “in goed overleg” zijn vertrokken, nadat ze “andere kansen kregen”. Verder wil hij geen commentaar op de recente ontwikkelingen geven en maakt hij geen melding van de voltooide overname.

Powersports Distribution Group

Powersports Distribution Group ontstond in 2017 als investeringsfonds van private equity-investeerder Torqx, waarna “Europe’s fastest growing motorcycle parts distributor” in hoog tempo een aantal toonaangevende spelers in de distributie van toebehoren voor motorrijders overnam. In 2021 werd gemeld dat de omzet in dat jaar zo’n 130 miljoen euro was.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws