Skip to main content

De overnames door de Powersports Distribution Group volgen elkaar in snel tempo op, nu Consolidated Motor Spares, beter bekend als CMS, wordt overgenomen. Eigenaar Mike Buttinger draagt alle aandelen over, maar wordt aandeelhouder van PDG en senior adviseur, een zelfde constructie als die van David O’Neill van Hoco Parts. PDG zal volgens eigen zeggen het managementteam van CMS, geleid door Roald Van Zandwijk, “ondersteunen bij het realiseren van hun groeiplannen om CMS verder te ontwikkelen als een toonaangevende wereldwijde distributeur van vintage motorfietsonderdelen en als een voorkeurs- en vertrouwde partner voor haar klanten, leveranciers en medewerkers”. 

Eerder werden Hoco-Parts, Motoria, DC-Afam en recent nog Rino Parts al samengevoegd in PDG. Klein technisch verschil met de vorige overnames is dat nu gemeld wordt dat CMS overgenomen werd door PDG en niet door Hoco-Parts, wat erop duidt dat CMS rechtstreeks onder PDG komt te hangen, waar alle eerder overgenomen bedrijven zijn ondergebracht onder Hoco Parts  als distributeur of grossier, of DC Afam als technische leverancier. Het idee is om met CMS de internationale markt te blijven beleveren, waarbij er de mogelijkheid onstaat om hieronder weer andere bedrijven voor de internationale markt aan te sluiten. Bronnen binnen PDG melden aan Nieuwsmotor dat er de komende weken nog meer overnames bekend gemaakt gaan worden.

Cedric De Dycker, partner bij Torqx Capital Partners: “De acquisitie van CMS creëert een derde pijler binnen PDG. CMS is een sterk merk binnen de motorfietsgemeenschap en een state-of-the-art digitaal verkoopplatform met een unieke motorfiets- en onderdelendatabase. Met deze acquisitie kan PDG zich verder uitbreiden naar aangrenzende producten, klanten en regio’s. ”

CMS is wereldwijd bekend als opkoper en leverancier van zogenaamde “new old stock”, wat erop neerkomt dat overtollige voorraden originele (OEM) onderdelen van fabrikanten of distributeurs worden overgenomen, waarop ze worden geïnventariseerd en per stuk verkocht aan verzamelaars en restaurateurs. De fabrikanten van de OEM onderdelen stoppen na verloop van tijd altijd met levering van onderdelen voor een bepaald model motorfiets, maar hebben nog voorraad over, die op deze manier alsnog waardevol blijft. Voor liefhebbers van motorsport is CMSnl de laatste jaren een bekend begrip geworden door sponsoring van diverse raceteams en coureurs, zoals Cal Crutchlow (LCR) en Jonahan Rea (KRT).

Mike Buttinger, (voormalig) eigenaar en oprichter van CMS: “Ik ben blij dat PDG aan boord is om de groeiambities van CMS de komende jaren te voeden. Tijdens het acquisitieproces hebben de PDG- en Torqx-teams duidelijk aangetoond dat zij over de relevante expertise en het netwerk in deze branche beschikken. Ik geloof dat er veel kansen zijn en ik ben ervan overtuigd dat de krachtenbundeling met PDG de ontwikkeling van CMS zal versnellen. ”

Tom Beyers, CEO van PDG over de overname: “PDG is onder de indruk van de breedte en diepte van het productaanbod van CMS, hun digitale expertise en de indrukwekkende groei die de afgelopen 20 jaar is gerealiseerd met Mike en Roald aan het roer. Ik kijk ernaar uit om CMS actief te ondersteunen in de volgende groeifase.” 

Over CMS (persbericht)
CMS werd opgericht in 1996 en is ‘s werelds toonaangevende distributeur van reserveonderdelen voor vintage motorfietsen geworden. Elke dag vinden klanten over de hele wereld het onderdeel dat ze nodig hebben om hun motorfiets te herstellen of te onderhouden op de website van CMS. Met 4,3 miljoen productreferenties voor 36.000 motormodellen en een enorme fanbase, vinden en bestellen tienduizenden liefhebbers over de hele wereld jaarlijks de onderdelen die ze nodig hebben op elk gewenst moment. CMS heeft haar hoofdkantoor in Lelystad (Nederland) en heeft een magazijn van 10.800 m².


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws