Powersport Distribution Group neemt ook Motorcycle Storehouse over

Powersports Distribution Group Kondigt aan dat het een overeenkomst heeft bereikt om Motorcycle Storehouse over te nemen van de huidige aandeelhouders, bestaande uit investeerder Nedvest en het management. Motorcycle Storehouse (MCS) is vooral gericht op de markt van cruisers en customs, met berijders van Harley-Davidsons als belangrijkste doelgroep. Powersports Distribution Group (PDG) zal vanaf nu het managementteam gaan ondersteunen bij het voortzetten van hun indrukwekkende groeitraject, aldus het officiële bericht van de overname. Hiermee is Motorcycle Storehouse de laatste van een groot aantal overnames in de distributie van motorkleding, accessoires, onderdelen en toebehoren voor motorrijders. 

 Hiermee gaat de strijd tussen een paar grote partijen en de overnamegolf in de distributie van motortoebehoren onverminderd door, nadat PDG al Hoco Parts, Motoria, DC Afam, Rino Trading en CMS in Nederland en België overnam, maar ook het Britse Bradbury Brothers, Rob Hunter en Neo Distribution inlijfde. Die reeks aan overnames werd gestart nadat Hoco Parts opging in PDG, waarbij investeringsbedrijf Torqx Capital Partners een grote rol speelde. PDG is nu grotendeels in handen van Torqx Capital Partners , samen met het management en voormalige eigenaren van overgenomen bedrijven. 

Iwan Vollebregt, CEO van Motorcycle Storehouse: “We zijn verheugd over onze samenwerking met PDG, die ons zal helpen onze ambities te versnellen. PDG en zijn managementteam hebben laten zien dat ze de relevante expertise en visie in de branche hebben om ons te helpen onze groei voort te zetten. Wat nog belangrijker is, we zijn ervan overtuigd dat het bundelen van krachten veel nieuwe kansen zal bieden, in verschillende landen en marktsegmenten.”

Tom Beyers, CEO van Powersports Distribution Group: “PDG is zeer onder de indruk van de breedte en diepte van het MCS productassortiment, haar vermogen om een ​​grote en trouwe fanbase te creëren en hun state-of-the-art operaties en magazijn in Groningen. Hun indrukwekkende leiderspositie in het nichesegment van Harley Davidson zal de positie van PDG als Europese marktleider verder versterken. We kijken ernaar uit om MCS en zijn management actief te ondersteunen in de volgende groeifase. ”

Cedric De Dycker, Partner bij Torqx Capital Partners, licht toe: ”MCS heeft een unieke nichepositie in Europa en is een van de meest gewilde merken in de custom-motorfietscommunity. De overname van MCS is een andere belangrijke springplank in de buy-and-build strategie van PDG. We kijken er naar uit om samen de vele kansen te benutten die voor ons liggen . ”

PWC Corporate Finance trad op als financiële adviseur van PDG. Houthoff trad op als juridisch adviseur, PWC verzorgde de financiële en fiscale due diligence en DLA Piper assisteerde bij het verkrijgen van de financiering. 

Motorcycle Storehouse

Een toonaangevende Europese speler met de grootste selectie van toonaangevende merken in op maat gemaakte aftermarket-onderdelen voor motorfietsen en lifestyleproducten met een trackrecord van groei en 40 jaar pionieren in de branche. Hierdoor is een pan-Europees platform ontstaan ​​met een internationaal bereik en verkoop aan meer dan 90 landen. Met 47 teamleden, een productaanbod van meer dan 70.000 SKU’s en meer dan 1.000.000 artikelen op voorraad, biedt MCS het grootste assortiment Harley-Davidson aftermarket onderdelen en lifestyleproducten van Europa. MCS is gevestigd in Groningen (Nederland), van waaruit het producten wereldwijd distribueert vanuit een ultramodern magazijn, en heeft ook een magazijn in Manchester (Verenigd Koninkrijk) voor de Britse markt. (bron: MCS) 

Over Powersport Distribution Group

Powersport Distribution Group is een toonaangevende Europese groep actief in de distributie van onderdelen en accessoires voor motorfietsen, met het hoofdkantoor in Breda (Nederland). De waardepropositie van PDG is om de voorkeurspartner te zijn voor haar klanten en leveranciers op basis van het brede premium productassortiment, het gemak van bestellen, de beschikbaarheid, het serviceniveau en de perfecte pasvorm. PDG is er trots op de meest professionele en gepassioneerde mensen aan boord te hebben, te werken met de meest gerespecteerde merken in de branche en elke dag het vertrouwen van duizenden klanten te winnen. (bron: PDG) 

De Powersport Distribution Group bestaat momenteel uit 3 divisies:

  1. B2B-distributie van algemene motorfiets-aftermarket met Hoco Parts, een eersteklas distributeur van motorfietsonderdelen en -accessoires in de Benelux, Denemarken, het VK en Frankrijk. Met de toevoeging van MCS dekt PDG nu ook de aftermarket B2B-distributie voor Harley Davidson-motorfietsen in Europa.
  2. Categoriemanagement met DC Afam, een aftermarket-leverancier aan Europese groothandelaren in motorfietsonderdelen, winkelketens en grote webwinkels met transmissie-, batterij- en filtermerken zoals Afam, Nitro en Shido.
  3. Vintage Parts Distribution met CMS, de toonaangevende wereldwijde distributeur van vintage Japanse motorfietsonderdelen.

Powersports Distribution Group brands


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief