Skip to main content

Na een Europese aanbesteding heeft Rijkswaterstaat voor haar motorrijdende weginspecteurs gekozen voor nieuwe motorkleding van Richa. Momenteel gaat het nog over 27 motorrijders, maar in 2024 moeten dat 50 WegInSpecteurs Op De Motor (WISODM) worden. De afgesloten raamovereenkomst gaat gelden voor de komende acht jaar en heeft een vooraf ingeschatte totale waarde van € 367.000 ex. BTW bij aanvang en € 573.000 maximaal. Het Belgische motorkledingmerk Richa, ook eigenaar van motorkledingketen MKC Moto, was de enige partij die zich had ingeschreven voor de nu gegunde tender.

Compleet motorkledingpakket

Het motorkledingpakket van Rijkswaterstaat (RWS) bestaat uit een combinatie van motorkleding voor gebruik in zowel zomer als winter. Daarvoor komt er een motorpak met losse jas en broek voor de zomer met een los regenpak, plus een motorjas en (aanritsbare) motorbroek voor de winter. Verder gaat het om extra zaken als motorlaarzen voor zomer en winter, windstopper, koelvest, zomer- en winter handschoenen, onderkleding, col, balaclava (‘bivakmuts’) en merinowollen sokken.

Ook nieuwe dienstmotoren en helmen onderweg

De motorhelm van de weginspecteurs maakt geen deel uit van deze aanbesteding, maar zal aansluiten bij de eveneens recent gestarte zoektocht naar nieuwe dienstmotor voor Rijkswaterstaat. Deze aanbesteding voor nieuwe motoren wordt momenteel zelfstandig door de dienst van Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in Nederland uitgevoerd, terwijl tegelijkertijd ook de Koninklijke Marechaussee èn de Politie op zoek zijn naar nieuwe dienstmotoren.

Geen samenwerking aanbestedingen Politie en Marechaussee?

De Marechaussee liet daarbij vooraf al weten dat er eigenlijk geen echte keuze meer is, zodat er direct met BMW Motorrad onderhandeld wordt over inkoopvoorwaarden van de R1250RT-P. Het ligt voor de hand dat er daarbij een samenwerking tussen KMAR en Politie komt, zo kan geconludeerd worden uit de aanbesteding van Defensie. Aansluiting van RWS lijkt echter, vreemd genoeg, geen optie. Overigens is de Politie tegelijkertijd ook op zoek naar motorkleding, maar deze procedure verloopt uiterst moeizaam.

Weginspecteur op de motor (WISODM)

“Sinds de pilot in 2007 rijdt de weginspecteur ook op de motor. Dit is een stap voorwaarts vanwege de mobiele voordelen die een motorrijder heeft. Bijvoorbeeld in de file en op smalle rijstroken kan de weginspecteur op de motor, nader te noemen WISODM, sneller aanwezig zijn bij incidenten.” – Rijkswaterstaat Corporate Dienst (RWS CD)

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws