Skip to main content

Livestream onthulling 2023 Harley-Davidson modellen

Woensdagmiddag 18 januari zal Harley-Davidson in een livestream haar 2023 modellen onthullen, inclusief een aantal Anniversary Editions vanwege het 120-jarig bestaan van het motormerk. De livestream hiervan is vanaf 17:00 uur Nederlandse tijd op deze pagina te volgen (zie stream onderaan de pagina).

Uitgelekte documenten wijzen op een nieuwe Special “S”-versie van de Nighster met het Revolution Max 975T motorblok. Daarnaast lijkt er ook een nieuw model voor de Icons collectie van het Amerikaanse motormerk aan te komen, waarbij de modelcode FLHFB wijst op een verbinding met de klassieke Electra Glide, terwijl ook de Breakout vermoedelijk met een 117 Milwaukee Eight motorblok zal terugkomen.

2023 Touring Anniversary Editions

Reken daarnaast op een fors aantal Anniversary Editions, zoals van de Fat Boy 114 (FLFBS) en Heritage Classic 114 (FLHCS) Softails, maar ook van een aantal Touring/CVO modellen als de CVO Road Glide Limited (FLTRKSE), Road Glide Special (FLTRXS), Street Glide Special (FLHXS) en Ultra Limited (FLHTK). Er zal trouwens géén nieuws zijn over de Pan America 1250 Special, Sportster S of Ultra Limited; daarvan liet Harley immers al eerder de 2023-versies zien.

Chinese Harley, Pan America 975 of Bronx?

De reeds lang geleden aangekondigde lichte Harley-Davidson die in China door QianJiang (QJ) wordt gebouwd, laat al jaren op zich wachten. In Amerikaanse homologatiedocumenten dook recent een XR350RA-model op, maar het is nog steeds de vraag hoe HD hiermee om wil gaan, nadat de ontwikkeling gepauzeerd werd toen in 2020 de vorige CEO vervangen werd door de huidige topman, Jochen Zeitz. Datzelfde ‘wanneer?’ geldt voor de vaker aangekondigde lichtere versie van de Pan America, die voorzien wordt van het Revolution Max 975T motorblok uit de Nightster. Of, misschien is de al lang in de coulissen wachtende Bronx streetfighter eindelijk aan de beurt?

Livestream 2023 Harley-Davidson modelpresentatie “120 Years”

Start: woensdag 19 januari om 17:00 uur (NL-tijd)


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws