Skip to main content

Het Chinese motormerk QJmotor wordt in de Benelux vanaf nu geïmporteerd door het Franse importbedrijf SIMA. SIMA is vooral bekend van het motormerk Mash, maar ook als importeur van andere Aziatische merken als Royal Enfield, Moto Morini en Hyosung.

Daarbij werkt het, vooral in de Benelux maar ook daarbuiten, zeer innig samen met het Nederlandse bedrijf MotoMondo als distributeur. Desgevraagd zegt MotoMondo CEO Jan Ykema dan ook dat er wel gesprekken hierover gaande zijn:

“We staan er zeker positief in, maar het is nu nog te vroeg om te gaan zeggen dat we het gaan doen. Er is nu nog helemaal niks, geen website, geen dealers, niks dus. Als we het zouden gaan doen, dan willen we het pas officieel melden als dat er staat. Maar zeg nou zelf, QJ is een mooi merk!” – Jan Ykema, MotoMondo.

Over die website gesproken; het webadres qjmotor.nl werd in april 2022 al geregistreerd door DIP France, een concurrent van SIMA.

Wat is QJ Motor?

QJMotor is één van de merken van Zhejiang Qianjiang Motorcycle, dat ook al motoren verkoopt onder de merknamen Benelli en Keeway. Het is opvallend dat sinds eind 2021 QJMotor daar in Europa naast is gekomen, als concurrerend merk met motoren die heel sterk lijken op de modellen van Benelli. In de afgelopen maanden was er daarnaast een hoos aan nieuwe modellen in de toch al ruime line-up van QJ, met recent nog de SRK800RR en SRK800SX als nieuwe supersportmodellen. De kwaliteit van de QJMotor’s zag er op de EICMA 2023 opvallend goed uit.

Over Qianjiang

Zhejiang Qianjiang Motorcycle is zelf een dochterbedrijf van Geely, eigenaar van automerken als Volvo, Lynk & Co en Polestar. Het doet het met motormerk Benelli al zeker niet slecht in Europa, vooral de TRK modellen worden in veel Europese landen -buiten de Benelux- goed verkocht.

Overigens komen ook de lichte Harley-Davidson X350 en X500-modellen uit de fabrieken van Qianjiang, en was het de bedoeling dat de MV Agusta Lucky Explorer 5.5 er ook vandaan zou komen, maar sinds KTM daar de touwtjes in handen nam, lijkt dat niet meer zo logisch. KTM werkt namelijk zeer nauw samen met CFMoto, een concurrende Chinese motorfabrikant.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws