Skip to main content

MV Agusta Lucky Project 5.5 en 9.5 offroadmodellen onthuld

Op de EICMA Motorshow in Milaan heeft MV Agusta zojuist twee offroadmodellen als prototypes gelanceerd onder de naam “Lucky Project”. Met deze naam verwijst het merk naar het roemruchte verleden van de Cagiva Elefant, die met sponsoring van sigarettenmerk Lucky Strike succesvol was in de Dakar rally, met een overwinning in 1978. MV laat nog niet alles zien, maar het gaat nu om twee modellen die offroadgericht zijn. 

De eerste daarvan is de 5.5, een door of met het Chinese Qianjiang gebouwd model met 550 cc, in eerste instantie bedoeld voor de Aziatische markt. Deze 5.5 gebruikt zeer waarschijnlijk de Benelli TRK 502 als technische basis, dat model wordt immers ook door Benelli-eigenaar Qianjiang gebouwd. Later zal het eventueel ook naar Europa komen, maar dat zal vooral afhangen van de eerste ontvangst en de reacties op een goedkope, in China gebouwde motor van het uiterst exclusieve Italiaanse merk. Voordeel daarvan is wel dat de TRK 502 de afgelopen maanden de verkooplijsten in Italië aanvoerde, wat de komst naar Europa interessanter zal maken. Nadeel is dan weer dat een dergelijk ‘Chinees’ model moeilijk past in de filosofie van de meest exclusieve motoren ter wereld. Uitwijkmogelijkheid is dan de merknaam Cagiva, die ook in het bezit is van MV Agusta. 

De tweede versie is voor Europa direct al veel interessanter. De nieuwe Lucky Explorer 9.5 wordt aangedreven door het nieuwe driecilinder 930,6 cc motorblok van MV Agusta zelf, als doorontwikkeling van de 800cc driecilinders die het merk tot nu toe gebruikte. MV claimt hiervoor 123 pk bij 10.000 toeren en 192 Nm bij 7000 toeren. Opvallend is dat de krukas contra-roteert. 

Qua chassis heeft de 2022 MV Agusta Lucky Project 9.5 een 21 inch wiel voor en een 18 inch achter, terwijl er ook een versie met een Rekluse koppeling wordt aangeboden, waarbij er ook wordt gesproken over een elektrisch bediende versnellingsbak. Details zijn het 7 inch TFT-dashboard met connectiviteit en een inklapbare kofferbevestiging. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws