Skip to main content

Overzicht Dutch TT MotoGP 2023: tijden, TV, tickets, parkeren, Festival

De komende drie dagen barst de 92ste Dutch TT 2023 alweer los met de MotoGP, Moto2, Moto3 en MotoE op het TT-Circuit in Assen. Hieronder een overzicht met alle praktische informatie handig bij elkaar: het volledige tijdschema, televisie-coverage van ZiggoSport & NOS, parkeerinformatie, ticketverkoop en het volledige programma van het TT Festival in Assen.

Tijdschema MotoGP

Het weekend begint voor de MotoGP, Moto2 en Moto3 met de trainingsessies van vrijdagmorgen 09:00 tot zondagochtend 10:40. Dan volgen de kwalificaties op zaterdag tussen 10:50 en 14:25, waarna de eerste race van het weekend al op zaterdagmiddag is, de Sprint begint om 15:00 uur. Zondag zijn de races dan tussen 11:00 en 15:00 uur. Het volledige tijdschema vindt u hier: https://nieuwsmotor.nl/nieuws/motorsport/tijdschema-dutch-tt-2023-motogp-assen/

Routes en parkeren TT-Circuit Assen

Eigenlijk is zowel de route naar het circuit als het parkeren enorm simpel uit te leggen: volg de borden en let vooral goed dat je kiest voor de juiste groep. Dat klinkt als een dooddoener, maar de ervaring is dat dit veel beter werkt dan zelf een ‘slimme’ route uitvogelen, die dan vaak alsnog afgesloten blijkt te zijn. Voor motorrijders zijn er speciale routes, die (bijna) allemaal leiden naar de enorme parkeerplaats achter de hoofdtribune. Voor auto’s is er een groot aantal wisselende parkeerplaatsen, die met aanwijzingen van verkeersregelaars en borden prima te bereiken zijn. Ook hier geldt: volg de aanwijzingen om op de juist parkeerplaats te komen.

Overigens dringt de organisatie erop aan om met openbaar vervoer naar het circuit te komen. Dat lijkt ook niet zo’n gek idee; vanaf het NS station in Assen vertrekt om de vijf minuten een rechtstreekse bus naar het circuit, met een omgekeerd systeem voor na de races.

Terugreis

De terugreis is vaak wat lastiger, omdat iedereen echt tegelijk weg wil, wat vaak al op de parkeerplaatsen voor lange wachttijden zorgt. Dit is nou eenmaal een vast gegeven als 100.000 bezoekers tegelijkertijd naar huis willen. Mogelijk komt de verkeersafhandeling weer live met tips op https://twitter.com/TrafficTTAssen, al waren die in voorgaande jaren vaak al naar huis als er nog veel mensen onderweg waren. TIP: na de MotoGP rijden de Red Bull Rookies nog een race. Blijf om die te kijken, dan is een deel van de andere motorsportfans al weg.

Televisie & livestreams MotoGP 2023

  • Voor de thuisblijvers zendt ZiggoSport (link: ZiggoSport: volledige 2023 Dutch TT MotoGP live) alle trainingen, kwalificaties en races live volledig uit, ongeveer van 9 uur tot 16:00 op alle drie de dagen. ZiggoSport is de zender die het hele seizoen de uitzendingen van de MotoGP verzorgt.
  • Op zondag komt daar de NOS (link: Dutch TT Assen MotoGP 2023 ook live bij NOS) nog bij met alleen de races tussen 11:00 en 15:00 uur.
  • Zowel ZiggoSport als de NOS hebben een livestream. Ook via de website van MotoGP is de livestream te volgen. De stream van de NOS is gratis.

Tickets

Ondanks dat het lijkt dat de vaste zitplaatsen op de Dutch TT vaak uitverkocht zijn, wijzen experts erop dat er dit jaar misschien nog wel zitplaatsen te koop gaan zijn, volgens het TT-Circuit kan dit dan nog online. Online tickets bestellen kan tot een laat moment op de site van het TT-Circuit zelf. Mocht dit niet het geval zijn, dan zijn er ‘aan de poort’ altijd nog tickets te koop voor de zogenaamde “taluds”, de sfeervolle grasdijken rondom sommige delen van het circuit. Oftewel: er is altijd nog plaats.

TT Festival 2023

Het jaarlijkse TT-Festival zorgt ook dit jaar voor een kleine week aan extra activiteiten in en om Assen. Het hoofdingrediënt daarvan is een enorm aantal optredende artiesten op de diverse podia in de binnenstad, maar er zijn ook veel andere activiteiten. Denk daarbij aan de Kermis, maar ook aan de TT Toertocht, TT Nightride en de Brommersprint.

Het volledige muziekprogramma, met zo’n 70 optredens tijdens het festival, is hier te vinden: TT Festival Assen 2023: artiesten, tijden, plaatsen

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws