Skip to main content

De voorverkoop van tickets voor de Dutch TT MotoGP 2023 ligt volgens directeur Oosterbaan van het TT-Circuit op hetzelfde niveau als vorig jaar; er zijn al 50.000 kaarten verkocht. Door de komst van de Sprint Race op zaterdagmiddag is er 20 tot 30 procent meer animo voor zaterdagkaarten en passe-partout weekendkaarten.

Recordaantal bezoeker Dutch TT MotoGP 2023?

Het circuit rekent voor de 92e Dutch TT op een recordaantal bezoekers, maar daarbij moet altijd wel bedacht worden dat de zondag feitelijk de enige dag is die echt telt; in 2022 kwamen er op die dag 104.244 motorsportfans naar Assen. Organisator Dorna en circuits schermen altijd liever met de weekendcijfers, op het TT-Circuit waren die vorig jaar goed voor 166.000 bezoeken. Die zijn in feite alleen wat minder relevant, omdat er maar weinig mensen een kaartje voor alleen de vrijdag of zaterdag kopen. Een hoger weekendcijfer betekent daarom meestal dat dezelfde bezoekers die op de zondag al kwamen, nu òòk de zaterdag of vrijdag al aanwezig waren. In internettermen: het aantal unieke bezoekers en het bereik stijgen dan niet.

Financieel: stijgende lijn

Bestuursvoorzitter Arjan Bos van het TT-Circuit meldt dat door corona het jaar 2020 ‘gitzwart’ was, maar 2021 door de overheidssteun al ‘beter’ en 2022 zelfs ‘goed’, waardoor het circuit haar financiële reserves kon aanvullen.

Tijdschema Dutch TT MotoGP 2023

Er is al een tijdschema voor de Dutch TT 2023 eind juni, met daarop niet alleen de MotoGP, Moto2 en Moto3, maar ook de Red Bull Rookies en de elektrische MotoE klasse.

Televisie

Zowel vaste MotoGP-zender Ziggo Sport als de NOS gaan de hele Dutch TT live op televisie uitzenden.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws