Skip to main content

BSA samen met Peugeot Motocycles naar dealers

BSA gaat voor haar Europese distributie samenwerken met Peugeot Motocycles. Dat lag nogal voor de hand, omdat beide klassieke motormerken inmiddels dochterbedrijven van het Indiase Mahindra zijn geworden.

Recent lanceerde BSA de Gold Star 650, het eerste nieuwe model nadat Classic Legends, een dochteronderneming van de Mahindra Group, de sinds 1978 niet meer gebruikte merknaam in handen kreeg. Peugeot Motocycles heeft ook een lange geschiedenis als fabrikant van motorfietsen, maar is ondertussen geen onderdeel meer van het automerk Peugeot. Het merk maakte onder Franse leiding al jaren vooral scooters en dus geen motorfietsen meer, maar onder leiding van Mahindra is er nu de PM-01, als voorloper van een nieuwe serie motoren.

Wel groot in scooters, niet in motoren

Voor beide merken geldt dat ze als motorfietsmerk niet sterk aanwezig zijn in Europa, maar Peugeot heeft als scootermerk wel al een enorm dealernetwerk. In Nederland en België is Moteo importeur, maar geldt dat motorfietsen maar een zeer klein deel van de activiteiten omvatten, omdat de veel grotere markt voor scooters de meeste aandacht vraagt.

Ashish Joshi, CEO van Classic Legends en directeur van BSA Company Ltd: “Peugeot Motocycles deelt met ons een lange geschiedenis van liefde voor twee wielen en hun uitgebreide Europese netwerk biedt de perfecte route om de nieuwe BSA Gold Star bij klanten te krijgen.”

Gurpratap Boparai, CEO – Automotive Businesses, Europe Mahindra & Mahindra en president van Peugeot Motocycles: “De samenwerking met BSA is een uitgelezen kans voor Peugeot Motocycles om voort te bouwen op haar geschiedenis in de motorfietssector. Dankzij dit partnerschap versterken we onze expansie op de Europese markt en blijven we ons productassortiment vergroten.”

BSA in 2023

De naam BSA Motorcycles was niet meer in gebruik sinds 1978, toen het originele motormerk in Birmingham failliet ging. De ‘losse’ naamrechten werden is in oktober 2016 overgenomen door Classic Legends Pvt. Ltd, wat op haar beurt weer was gekocht door de Mahindra Group. In 2021 ontving BSA Company Ltd een subsidie van £ 4,6 miljoen van de Britse regering om emissievrije motorfietsen te ontwikkelen, als onderdeel van het  low-carbon automotive programma. Het idee is ondanks dat toch om motorfietsen te bouwen die “het DNA van het originele merk BSA uit Birmingham behouden”.

Peugeot Motocycles in 2023

Peugeot Motocycles, de nieuwe/oude naam voor Peugeot’s tweewielers, is aanwezig in bijna 70 landen over de hele wereld via meer dan 3000 verkooppunten. Peugeot Motocycles is sinds 2019 eigendom van de Mahindra Group, dat het overnam van Peugeot zelf, maar feitelijk heeft investeringsmaatschappij Mutares sinds begin van dit jaar een ‘controlerende meerderheid’ van de aandelen. Het merk “streeft ernaar een echte Premium Urban Lifestyle Experience te bieden, zodat zijn klanten kunnen genieten van het allerbeste van wat het stadsleven te bieden heeft”.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws