Skip to main content
Investeerder Mutares nieuwe eigenaar Peugeot Motocycles

Investeerder Mutares nieuwe eigenaar Peugeot Motocycles

Private-Equity-Investor Mutares SE & Co. KGaA heeft recent aangekondigd dat het de overname van 50% van de aandelen en een controlerende meerderheid van 80% in Peugeot Motocycles (PMTC) van Mahindra & Mahindra (M&M) heeft afgerond. M&M blijft medeaandeelhouder om de lancering van nieuwe producten en de verwachte sterke groei in de komende jaren te ondersteunen.

Peugeot Motocycles ontwerpt en produceert twee- en driewielige scooters die worden gedistribueerd via ongeveer 3.000 verkooppunten via dochterondernemingen, importeurs en dealers in Frankrijk en internationaal op drie continenten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Mandeure, Frankrijk en genereert een jaaromzet van ongeveer 140 miljoen euro en heeft een eigen productiefaciliteit in Mandeure, een joint venture met JNQQ (Jinan Qingqi Motorcycle Co., Ltd.) in China en productiepartnerships met verschillende grote Aziatische bedrijven. waaronder THACO in Vietnam.

Mutares

Mutares richt zich op de overname van delen van grote ondernemingen (carve-outs) en middelgrote ondernemingen in een veranderende omgeving. Het doel is om via een actief omkeerproces het ontwikkelingspotentieel van de doelondernemingen, die over het algemeen een laag rendement hebben, te benutten en hen naar een stabiel en winstgevend groeipad te leiden. Het team van Mutares – van het management tot de operationele teams – heeft uitgebreide operationele branche- en herstructureringservaring door een groot aantal succesvolle transacties.

Mutares richt zich op Europese bedrijven met een hoog ontwikkelingspotentieel die al een gevestigd bedrijfsmodel hebben – vaak gecombineerd met een sterk merk. De focus ligt op bedrijven met een omzet van EUR 100 miljoen tot EUR 750 miljoen uit de volgende segmenten:

Mutares wordt beheerd door de eigenaren, ca. 37% van de aandelen is in handen van het management en de raad van commissarissen, die daardoor in belangrijke mate betrokken zijn bij het proces om meerwaarde te creëren.

Bron: Mutares


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws