Honda lanceert drie elektrische modellen in China

In het traject om de zelf opgelegde doelstellingen van 2025 te halen (10 nieuwe elektrische modellen voor 2025), Lanceert Honda drie elektrische modellen in China. Het gaat om hier afgeleide van de Honda Super Cub, de Honda Dax en de Honda Zoomer. Respectievelijk heten deze elektrische modellen nu Cub:e, Dax:e en Zoomer:e. Honda heeft al wel laten weten dat deze modellen niet naar Japan zullen komen, dus waarschijnlijk hoeven we ze ook niet te verwachten in Europa.

Honda Cub:e
Artikel gaat verder onder afbeelding

Electric Bicycle

Honda zet deze elektrische modellen in markt als het perfecte vervoersmiddel voor ‘Generation Z’. Oftewel mensen die zijn geboren tussen 1997 en 2012. Feit is wel dat de modellen in principe nog steeds niet de elektrische motorfiets is die Honda al langer beloofd. In China vallen ze in de zogenaamde EB-categorie. Wat dus staat voor Electric Bicycle. Wat overeenkomt met de in Nederland bekende snorfietsen (tot 25 km/u). Zeker nu het vanaf 1 januari verplicht is ook op snorscooters een goedgekeurde helm te dragen, lijkt deze markt voor Honda niet heel interessant meer in Nederland.

Honda Zoomer:e
Artikel gaat verder onder afbeelding

Daarnaast rept Honda met geen woord over het samenwerkingsverband met andere partijen, of een verwisselbaar accusysteem. Terwijl hier twee jaar geleden toch flink over werd gesproken. Op dat moment overigens zonder Piaggio en KTM daarbij te benoemen, terwijl die plannen er dus ook lagen. Hiermee blijft nog steeds overeind dat de grote merken, op wat bromscooters en minicrossers na, toch moeite lijken te hebben met het ontwikkelen van een elektrische motorfiets. Honda blijft dan verder ook stil over een eventuele elektrische motor. Wel geven zij aan voor 2024 zeker met vijf elektrische voertuigen te komen in de EB-categorie en EM-categorie. Waarbij die laatste staat voor Electric Moped, oftewel een reguliere scooter geschikt voor het AM-rijbewijs. Van deze vijf modellen moeten er zeker enkele naar Europa komen geeft Honda aan.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief