Skip to main content

MotoGP :Fabio di Giannantonio pakt zijn eerste zege in Quatar

In de voorlaatste wedstrijd voor het kampioenschap mag Luca Marini vanaf pole position vertrekken in Quatar. Het is voor Jorge Martin de uitgelezen kans om zijn achterstand naar WK-leider Bagnaia te verkleinen.

Echter bij de start is het Bagnaia die de kopstart pakt en de leiding heeft, Martin daarentegen heeft een zeer moeizame start en valt terug naar de achtste plaats. Na een klein ‘foutje van teamgenoot Zarco kan Martin de zevende plaats overnemen. Niet veel later weet hij ook Marc Marquez te passeren.
Vooraan kan Bagnaia nog geen echt gat slaan naar de rest van het veld, vooral Di Giannantonio weet goed te volgen.
Achter Martin komt ook Vinales voorbij aan Marquez en de Aprilia coureur weet meteen het achterwiel van Martin te vinden. Een ronde later komt Vinales dan ook voorbij aan Martin.
Niet veel later komt ook Marquez weer voorbij en Matin kijkt al hoofdschuddend toe. Achter hem weet ook Quartararo zijn achterwiel te vinden. Het mag duidelijk zijn dat Martin niet de snelheid heeft van de door hem op zaterdag gewonnen sprintrace. Het duurt dan ook niet lang of Quartararo en Miller steken hem voorbij.

Aan de kop van het veld heeft Bagnaia alleen Di Giannantonio nog dicht achter zich, de rest van het veld is op 4.5 seconden gereden.
Achter de twee kopmannen is de strijd om de derde plaats ook nog niet beslecht, Marini, Vinales, Alex Marquez en Binder wisselen geregeld van plek.
Met nog vijf ronden te gaan heeft Bastianini ook Martin weten te passeren.

Drie ronden voor het einde plaatst Di Giannantonio een eerste aanval bij koploper Bagnaia. De aanval is succesvol en hij neemt de eerste plaats over. Bagnaia wil meteen terugslaan en hij doet een poging aan het einde van het rechte stuk na start/finish. Baganaia haalt het niet en kan nog maar net Di Giannatonio ontwijken. Hij schiet van de baan en ziet Di Giannatonio drie seconden voorsprong pakken.

Di Giannantonio pakt de overwinning voor Bagnaia en Marini. Jorge Martin wordt uiteindelijk tiende.
Het is voor Di Giannantonio zijn allereerste overwinning in de MotoGP.

In de eindstrijd om het kampioenschap heeft Bagnaia nu 21 punten voorsprong op Martin. In Valencia (volgend weekend 26 november) zal de titelstrijd worden beslist.

Moto2

In de Moto2 wint Aldeguer de wedstrijd voor Gonzales en Canet die in een ware fotofinish het podium compleet maken. Van den Goorbergh en Bendsneijder weten geen punten te halen.

Moto2

Jaume Masia pakt de winst in de Moto3 en is daarmee de nieuwe wereldkampioen.
Alonso en Oncu worden op geringe afstand tweede en derde in Quatar. Collin Veijer pakt uiteindelijk een (hectische) tiende plaats.

Foto: Di Giannantonio

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws