Skip to main content

2023 MotoGP Kalender: meer races, meer landen, meer nieuwe circuits

Op de voorlopige 2023 kalender van de MotoGP staan 21 races, waarvan twee op nieuwe locaties in India en Kazachstan. Het seizoen begint volgend jaar niet meer in Qatar, maar in de Portugese Algarve op het circuit van Portimao. Dan wordt het hele circus -net als nu- ingekrat en verscheept naar Argentinië en Texas, USA. Vervolgens volgt een Europese serie die ongeveer gelijk is aan de huidige kalender, met de Dutch TT traditiegetrouw in het laatste weekend van juni: 23 t/m 25 juni 2023 op het TT Circuit in Assen.

Na Assen volgt dan wel een nieuwe race op een controversiële locatie: het Sokol circuit in Kazachstan. Daarna blijft de Europese reeks doorlopen, gevolg door de jaarlijkse serie aan ‘overzeese’ races in Azië en Australië, maar daar is nu nog één race bijgekomen: die in India. Dat maakt deze periode wel nòg langer voor de teams, die bijna allemaal in Europa gestationeerd zijn, zij zijn nu meer dan twee maanden van huis omdat ook Qatar hier alsnog op de kalender opduikt. De laatste race van het jaar is dan ‘gewoon’ weer in Valencia. 

Om de nieuwe races kwijt te kunnen, komt MotoGP volgend jaar niet in het Spaanse Aragon en is ook de Finse Grand Prix definitief afgevoerd van de kalender, nadat het circuit niet op tijd afkwam en failliet ging. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws