Skip to main content

Op het TT circuit van Assen heeft Bagnaia, net als in 2022, de winst gepakt. Deze editie van de Dutch TT Assen hebben 105.842 toeschouwers op zondag de fabrieks Ducati als eerste over de streep zien komen. Het totale aantal bezoekers over het gehele weekend genomen zat op 179.167.

Brad Binder heeft bij aanvang van de wedstrijd de beste start en hij pakt meteen de leiding. pole-sitter en winnaar van de Sprintrace op zaterdag, Bezzecchi, wordt terugverwezen naar de derde plaats. Op de tweede plaats is het dan nog Bagnaia. In de tweede ronde is Jack Miller de eerste uitvaller, hij schuift in de Haarbocht onderuit. Een ronde later pakt Bagnaia de leiding over van Binder, iets verder naar achteren schuift op dat moment Quartararo onderuit. In zijn val neemt hij Zarco mee en beide heren krijgen een DNF achter de naam. Het blijken niet de enige uitvallers tijdens de Dutch TT Assen, ook Vinales gaat een ronde later hard onderuit. Daarna is het Bastianini die het asfalt horizontaal verlaat.

Met nog tien ronden te gaan komt Bezzecchi naar de tweede plaats door BInder te passeren. Vooraan weet Bagnaia stabiel aan kop te blijven rijden met gemiddeld een seconde voorsprong. Tegen het einde van de wedstrijd kunnen de nummers vier en vijf, Aleix Espargaro en Jorge Martin, het gat dichtrijden naar de op de derde plaats rijdende Binder. In de laatste ronde zwicht Binder niet en hij weet beide achtervolgers achter zich te houden om de derde plaats veilig te stellen. Vooraan is het Bagnaia die de winst pakt met Bezzecchi op de tweede plaats.

Net als op zaterdag tijdens de Sprintrace wordt Binder een plaats teruggezet wegens het overschrijden van de track limits. Voorbij Stekkenwal raakt hij nipt het groene gedeelte en moet, net als op zaterdag, zijn podiumplaats afstaan. Aleix Espargaro heeft hierdoor zijn eerste podium van het seizoen cadeau gekregen.

Moto2

Jake Dixon weet in de Moto2 zijn allereerste zege te pakken, achter hem finishen Ogura en Acosta. Zonta van den Goorbergh kan niet lekker meekomen en moet genoegen nemen met de twintigste plaats op ruim 50 seconden van de winnaar.

Moto3

In een spannende Moto3 wedstrijd met een kopgroep van tien rijders, was het Masia die als eerste over de streep weet te komen. Vlak daarachter zijn het Sasaki en Öncü die het podium mogen beklimmen. Ook Collin Veijer maakt de gehele wedstrijd deel uit van de ouderwets grote kopgroep en pakt de zevende plaats.

Zomerstop

Na een zomerstop van vijf weken is op 6 augustus de GP van Groot-Britannië, de wedstrijd wordt verreden op het circuit van Silverstone.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws