• Home
  • Nieuws
  • Motorsport
  • 104.244 bezoekers zien Bagnaia MotoGP-race tijdens 91ste Dutch TT van Assen winnen

104.244 bezoekers zien Bagnaia MotoGP-race tijdens 91ste Dutch TT van Assen winnen

Francesco -Pecco- Bagnaia won vandaag de MotoGP-race tijdens de 91ste Dutch TT, die voor het eerst in drie jaar weer voor volle tribunes werd verreden. Bagnaia leidde n vanaf pole positioop zijn Ducati de race van start tot finish, de Italiaan kwam geen enkele keer in de problemen. Achter hem was dat anders; wereldkampioenschapsleider Fabio Quartarrao (Yamaha) kwam ten val toen hij  probeerde om vanuit derde positie de tweede plek van Aleix Espargaro (Aprilia) over te nemen, waardoor Espargaro ook onderuit ging, maar later weer door kon rijden. Hierdoor werd Marco Bezzechi (Ducati) de nieuwe nummer twee, waarna hij die positie niet meer afstond. Daar weer achter moest Maverick Vinales flink knokken voor de laatste podiumplek. Quartararo blijft de nummer één van het kampioenschap. 

In de Moto2 won Augusto Fernandez (E) na een spectaculaire race, Ai Oguro (JP) werd tweede en Jake Dixon (UK) derde. Nederlander Bo Bendsneyder werd erg sterk vijfde, nadat hij zelfs even op de derde plek had gereden, landgenoot Zonta van den Goorbergh werd keurig 18e. De Moto3 werd gewonnen door de Japanner Ayumu Sasaki, die daarmee voor het eerst een Grand Prix op zijn naam schreef. 

Organisator Dorna meldde voor aanvang van de MotoGP-race dat er 104.244 bezoekers waren, waarmee het bezoekersaantal in 2022 praktisch gelijk ligt aan de 105.000 van 2019, het laatste ‘normale’ jaar voor corona. Een opsteker voor de organisatie en het TT-Circuit, waar men zich toch wat zorgen maakte of iedereen wel zou komen, vooral ook omdat nogal wat kaartjes al voor 2020 verkocht waren.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief