Skip to main content

Loris Veneman en Jeffrey Buis in WK Supersport 300

Tijd om de line-up voor 2023 te onthullen voor MTM Kawasaki, want het Belgische team verwelkomt Jeffrey Buis terug in de Supersport 300. Buis zal samen met rookie Loris Veneman, zoon van voormalig MotoGP-coureur en KNMV bondscoach Barry Veneman, de World Supersport 300-teamtitel voor MTM gaan verdedigen. Het team zet ook het contract voor 2022 voort in de World Supersport-categorie met de Spanjaard Adrián Huertas.

Het MTM Kawasaki World Supersport 300 team zal een gloednieuwe line-up zien, met een volledig Nederlands team, want 2020 Supersport 300-Wereldkampioen Jeffrey Buis komt terug naar het team en krijgt gezelschap van Loris Veneman, een 16-jarige rijder die op Assen zijn debuut zal maken in het WorldSBK kampioenschap, wat de eerste race uit zijn carrière in de Supersport 300 zal zijn.

Buis komt terug bij het MTM Kawasaki team na een jaar afwezigheid in de Supersport categorie. Zijn terugkeer naar Supersport 300 en MTM is de eerste stap om de magie te herstellen waarmee het duo in de afgelopen drie jaar samen 7 overwinningen, 13 podiumplaatsen en een wereldkampioenschap behaalde. Het potentieel is er en het team zal Jeffrey tijdens het voorseizoen helpen zijn rentree te maken op een compleet andere motor – vergeleken met de Supersport – om vanaf de eerste ronde voluit te kunnen gaan.

Jeffrey’s teamgenoot wordt Loris Veneman, die zoals gezegd zijn eerste optreden in de Supersport 300 zal maken tijdens zijn thuisrace in Assen. Loris komt uit de Northern Talent Cup, waarin hij het afgelopen seizoen enkele goede races en prestaties heeft gereden, samen met enkele valpartijen, waarbij hij veel ervaring heeft opgedaan door in de kopgroep te vechten en het seizoen als 4e algemeen af te sluiten.

De overgang en het voorseizoen zullen belangrijk zijn voor Veneman, want Loris is klaar om deze kans te grijpen om te racen met de wereldkampioen Supersport 300 Teams van 2022. Doel is om zoveel mogelijk ervaring op te doen tijdens de eerste tests met het team, snel te leren van de teamstaf en de kennis van zijn teamgenoten om zo snel mogelijk hoog te kunnen scoren.

Jeffrey Buis: “Ik ben blij dat ik in 2023 weer voor MTM Racing ga rijden, mede dankzij Ludo, Kawasaki Benelux en Europa dat ik opnieuw de kans heb gekregen om me te bewijzen in de 300 klasse. Het vorige seizoen was niet echt een goed jaar voor mij, met wat fouten, en alles viel niet echt op zijn plaats in de 600. Daardoor ben ik tevreden dat ik weer terug kan naar de 300 en het doel van 2023 mag wel duidelijk zijn maar ga er alles aan doen om alles eruit te halen en dan gaan we het zien bij de eerste race in Assen hoe het erbij staat”

Loris Veneman: “Ik wil het MTM Kawasaki team en mijn sponsoren enorm bedanken voor de kans die ze me geven. Ik ga er vol voor en ben al een tijdje bezig me fysiek goed voor te bereiden, ook school helpt enorm mee in de planning. Het WK supersport 300 is een mooie stap na de Northern Talent Cup en ik heb heel veel zin om te starten in de World Superbike paddock. Ik zal veel moeten leren op de nieuwe motor en de nieuwe circuits maar het team is zeer ervaren en natuurlijk heb ik met Jeffrey een oud wereldkampioen waar ik graag mee wil rijden. De openingsrace eind april is op mijn favoriete circuit van Assen maar voor het zover is ga ik veel meters maken tijdens privé trainingen en met het team om op die manier zo goed mogelijk aan de start te staan in Assen”

Het WorldSSP-seizoen 2023 begint volgend jaar februari in Phillip Island, terug naar de oorspronkelijke pre-covid-kalender en zal bestaan uit 12 evenementen, waarvan er één nog moet worden aangekondigd. Het WorldSSP300-seizoen zal het licht zien op een speciale locatie, want de eerste van 8 races (één nog niet bekend gemaakt) is in Assen in april, de thuisrace voor het team en twee van de drie rijders.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws