Jonathan Rea en Jeffrey Buis wereldkampioenen 2020

In World Superbikes pakte Jonathan Rea vandaag zijn 6e wereldtitel op rij, terwijl de jonge Nederlandse coureur Jeffrey Buis wereldkampioen werd in het wereldkampioenschap World Supersport 300. Zowel Rea als Buis scoorden de titel op een Kawasaki. 

Voor Jonathan Rea was het mislopen van de titel zo goed als onmogelijk, door de enorme voorsprong van 59 punten waarmee hij naar Estoril kwam voor de laatste ronde van het WK Superbikes. Voor Scott Redding bestond er nog een theoretische kans op de titel, maar dan moest hij alles winnen en Rea bijna geen punten scoren. Het liep in de Superpole training al heel anders, toen zowel Rea als Redding ten val kwamen, waardoor Rea als 15e op de stargrid kwam te staan, met Redding zelfs als allerlaatste omdat hij helemaal geen rondetijd had gezet. In de eerste van de drie nog te verrijden races kwam Rea al snel naar voren, toen Redding bleef hangen halverwege het veld, waarna zijn Ducati  technische prblemen kreeg en Redding op moest geven. Op dat moment was de Noord-Ier Jonathan Rea alweer wereldkampioen. 

In World Supersport 300 ging het in het wereldkampioenschap nog maar om twee rijders, de Nederlanders Jeffrey Buis en Scott Deroue van hetzelfde MTM Kawasaki-team. Daarbij had Buis wel 27 punten voorsprong op de zeer ervaren Deroue, waarvan er na Race 1 minimaal 26 over moesten zijn. Buis werd zesde, Deroue achtste, waarop de 18-jarige Buis de wereldtitel binnenhaalde. Nederlander Koen Meuffels werd tweede in de race. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief