Skip to main content

Ducati Corse Off-Road in WK motorcross

Recent kondigde Ducati al aan dat in de nabije toekomst een reeks offroad-modellen het licht zullen zien, die binnen het productontwikkelingsplan al in 2024 aan nationale motorcrosswedstrijden zullen deelnemen. Een 450-prototype wordt hiervoor toevertrouwd aan Alessandro Lupino, met medewerking van Antonio Cairoli als testrijder.

Nu heeft Ducati besloten om hiervoor een Off-Road afdeling van Ducati Corse op te richten. De nieuwe divisie zal zich bezighouden met de organisatie en het management van het sportprogramma in de komende jaren, waaronder deelname aan het MXGP Wereldkampioenschap motorcross en het Amerikaanse AMA Supercross Kampioenschap.

Ducati Corse Offroad management

Paolo Ciabatti, van 2013 tot 2023 Sporting Director van Ducati Corse, is gevraagd om de rol van General Manager van de nieuwe Ducati Corse Off-Road afdeling op zich te nemen, met als doel het bedrijf uit Borgo Panigale ook naar succes te leiden in de offroadwereld.  Hij zal rechtstreeks rapporteren aan de CEO van Ducati Motor Holding, Claudio Domenicali.

Daarnaast zal Ciabatti in 2024 ook verantwoordelijk zijn voor de sportieve activiteiten van Ducati in de belangrijkste nationale Superbike- en Supersport kampioenschappen (MotoAmerica, British Superbike, All Japan Superbike, Australian Superbike en CIV Italia).

Ducati Corse Management

Mauro Grassilli, nu nog hoofd Marketing en Sponsoring van Ducati Corse, zal de rol van Sporting, Marketing en Communications Director van Ducati Corse op zich nemen en rechtstreeks rapporteren aan Ducati Corse General Manager Luigi Dall’Igna.

Ducati Corse zal de MotoGP- en WorldSBK-kampioenschappen blijven aansturen, met als doel de buitengewone reeks successen van de afgelopen jaren voort te zetten.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws