Skip to main content

Ducati gaat crossmotoren verkopen

Nadat al lange tijd geruchten door de MXGP-paddock gingen dat Ducati zich in de motorcross zou komen melden, blijkt dit nu daadwerkelijk te kloppen. Het Italiaanse merk bericht vandaag officieel dat het een meerjarig project start waarbij “een compleet assortiment aan offroad-motoren zal worden gecreëerd”.

Antonio Cairoli boegbeeld

Daarbij heeft het Italiaanse motormerk negenvoudig MX-wereldkampioen Antonio Cairoli binnengehaald als ‘high-performance testrijder’ en boegbeeld voor het nieuwe raceprogramma. Cairoli vertrekt hierdoor als teambaas bij KTM, waarmee hij een zeer goede band leek te hebben, ook na zijn pensionering als actief motorcrosser op wereldniveau. Ducati volgt hiermee één-op-één de route die Triumph momenteel al aflegt, met Ricky Carmichael in exacte dezelfde rol als Cairoli.

Fantic MX wordt Ducati?

Ducati bouwt op de structuur van het Maddii MX-team, dat zal deelnemen aan het Italiaanse motorcrosskampioenschap van 2024 met Alessandro Lupino, achtvoudig Italiaans kampioen en MXoN-winnaar van 2021, die ook door Ducati is gecontracteerd als race- en testrijder.

Maddii verzorgde tot nu toe de crossactiviteiten van Fantic, het gerucht was dan ook lang dat de Fantic motorcrossactiviteiten zouden worden overgenomen door Ducati. In hoeverre dit nu nog gaat gebeuren is onduidelijk, het blijft nog een reële mogelijkheid voor Ducati om snel op te schakelen.

“Totaal nieuwe wereld”

Claudio Domenicali, CEO van Ducati Motor Holding, zei: “Ik ben er trots op om Ducati’s intrede in de motorcross aan te kondigen. Een totaal nieuwe wereld voor Ducati waarin we ons talent in het ontwerpen van lichtgewicht motorfietsen willen inbrengen, met uitstekende componenten en hoge prestaties die steeds meer motorrijders interesseren.”

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws