Skip to main content

Dakar Rally 2023 Dag 3: GasGas wint, Brabec out

Op de derde dag van de Dakar 2023 heeft de rally haar tweede voormalige winnaar na een crash zien uitvallen. De Amerikaan Ricky Brabec, winnaar van de Dakar Rally in 2020, is na een val met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Op de eerste dag van de rally overkwam de Brit Sam Sunderland, winnaar van vorig jaar, iets soortgelijks en was de rally ook voor hem over.

Vandaag was Daniel Sanders, de overgebleven Australische GasGas-teamgenoot van Sunderland, de snelste in de etappe van Alula naar Ha’il. Kevin Benavides (Husqvarna) werd tweede, Skyler Howes (KTM) derde, waardoor de drie merken van de Pierer Mobility Group alledrie op het dagpodium kwamen.
UPDATE: door de bonficatietijd, die dit jaar voor het eerst wordt uitgedeeld aan rijders die als eerste vertrekken, is Skyler Howes alsnog tweede geworden en Mason Klein derde.

Door zijn dagzege pakt Sanders ook de eerste plaats in het algemeen klassement, met een voorsprong van ruim 4 minuten op de winnaar van gisteren, Mason Klein. Als dagwinnaar moest Klein vandaag de piste ‘openen’, waar dit jaar voor het eerste bonificatie voor wordt gegeven, wat hem 5,52 minuten aan tijd opleverde.

Regen

De motorrijders vertrokken ook vandaag weer als eerste op een regenachtige dag. Die regen werd later zo hard, dat de etappe voor auto’s, maar ook voor langzamere motorrijders, werd ingekort vanaf CP2 (na 335 km) en CP3 (377 km).

Foto: GasGas/Rallyzone

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws