Skip to main content

Recall Honda 300cc modellen

Er is een recall op verschillende Honda 300cc modellen. De RDW maakt melding dat het gaat om de Honda CBF 300 N, Honda CRF300LA en Honda CRF 300 RA (Rally), die terug moeten naar de dealer. Meer specifiek gaat het dan om de productiedata tussen 19-02-2022 en 12-01-2023. De reden van de recall op de Honda modellen is dat er een oliestop (plug) los kan raken van het carterdeksel aan de rechterzijde. Meer specifiek gaat het dan om het deksel van de krukas. De exacte reden waarom juist deze plug los kan laten, is overigens niet bekend.

Risico

De RDW maakt melding dat dit specifieke probleem letselschade tot gevolg kan hebben. Het gevaar bestaat namelijk dat bij het loskomen van deze plug er olie onstapt, die op het achterwiel terechtkomt. Het moge duidelijk zijn dat olie op de achterband inderdaad voor gevaarlijke situaties zorgt. Doordat de hete olie daarnaast op de eveneens hete uitlaat terecht kan komen, is er eveneens brandgevaar, met letsel tot gevolg.
Opvallend is overigens dat de RDW in dit geval specifiek melding maakt milieubelasting, omdat de olie dus uit het carter de straat op kan lopen. Deze melding kan echter ook te maken hebben met het feit dat het ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport), vanaf 1 januari dit jaar de toezichthouder is over de recalls.

Reparatie Honda

De dealer zal overigens zelf contact opnemen met de eigenaren van de getroffen Honda modellen door middel van een brief. Toch raad de RDW aan om ook zelf de dealer te contacten om een reparatie te laten uitvoeren. De dealer zal het rechterzijdeksel (inclusief plug) dan kosteloos vervangen.
De in Nederland niet leverbare Honda CBF 250 NA,maakt overigens ook deel uit van de recall. Een model dat wel in Duitsland wordt verkocht overigens. Dit land maakte dan ook melding van de betreffende recall.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws