Skip to main content

MV Agusta: we verkopen meerderheid aandelen niet aan KTM

In een recent interview vertelde Hubert Trunkenpolz van KTM dat het Oostenrijkse Pierer Mobility, het moederbedrijf van KTM, Husqvarna en GasGas, op korte termijn een meerderheidsbelang in MV Agusta zou nemen, nadat het eind vorig jaar al 25,1% van de aandelen en de wereldwijde verkoopactiviteiten overnam. Bij MV Agusta is echter nooit iets zo eenvoudig, en dat geldt ook voor deze (zoveelste) wending in de historie van het Italiaanse cultmerk.

Het Duitse Motorrad belde dan ook met MV Agusta CEO Timur Sardarov, de Russische oligarchen-zoon die nog 74,9 % van de aandelen bezit. Die ontkent tegenover het Duitse motorblad het verhaal van Trunkenpolz volledig. Op de vraag of KTM op het punt staat een meerderheidsbelang in MV Agusta over te nemen antwoordt hij:

“Nee. We hebben een vijfjarig contract getekend, KTM heeft het voorkooprecht (“recht van eerste weigering”) voor het geval dàt, zoals het gebruikelijk is bij partners. Maar in de komende drie of vier jaar zal er niets veranderen in de meerderheidssituatie. Ik wil helemaal niet verkopen. Eerst moet MV Agusta stabiel en winstgevend zijn, dan zien we wel verder.” – Timur Sardarov, CEO MV Agusta

Sardarov is nogal laconiek onder het verhaal van Trunkenpolz want “bedrijven in Duitstalige landen hebben vaak een heel directe manier van omgaan met zaken”, aldus de Russische eigenaar van MV. Hij zegt ook dat de door Stefan Pierer (CEO KTM) weggehoonde Lucky Explorer 9.5 er gewoon gaat komen onder de naam MV Agusta LXP, maar dat de Chinese 5.5 misschien toch te duur wordt.

Het lijkt er nu vooral op dat MV Agusta ook in deze fase weer goed is voor bijzondere verhalen en een opvallende bedrijfsvoering, zoals het dat -eigenlijk al sinds haar oprichting- altijd al is geweest.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws