Skip to main content

MV Agusta toont rijdend prototype Lucky Explorer 9.5

Het was al even stil rondom de adventuremodellen van MV Agusta, die onder de naam “Lucky Explorer” reeds vele maanden geleden werden aangekondigd. Nu is er een video verschenen waarop MV Agusta’s CEO en grootaandeelhouder Timur Sardarov op een ruwe versie van de nieuwe allroad rijdt, waarin de motor overigens de “MV LXP” genoemd wordt.

De combinatie van timing en niveau van productie is opvallend, want op de EICMA 2022 in november van het vorige jaar, werden de Lucky Explorer 9.5 en de lichte 5.5 weliswaar ook gepresenteerd als prototype, maar die zagen er al meer productiegereed uit dan de motor waarop Sardarov nu in beeld komt. Begin 2022 werd er zelfs al een bestelformulier online gezet door MV. De 9.5 moet bij MV zelf gemaakt worden, de 5.5 komt daarentegen uit de Chinese fabriek van Qianjiang. In de (weer verwijderde) post van Sardarov complimenteert hij de medewerkers van MV Agusta met het snelle ontwikkelingsproces.

KTM vindt het niks

Sinds de eerste presentatie van de Lucky Explorers is er echter veel veranderd bij MV Agusta: 25,1 % van de aandelen werd aan het moederbedrijf van KTM, Pierer Mobility, verkocht. In een recent interview liet CEO Stefan Pierer duidelijk weten de Lucky Explorers geen modellen voor MV Agusta te vinden.

“Niemand heeft die modellen nodig, en vooral niet met die naam” – Stefan Pierer

De aankoop van een kwart van de MV Agusta aandelen door KTM gaat overigens wel directe gevolgen hebben voor de line-up van het Italiaanse merk: huisdesigner KISKA van KTM gaat volgens Pierer een kantoor in Varese openen en Pierer Mobility moet wereldwijd de distributie overnemen. In dat licht bezien, is het dan ook niet vreemd dat de meest recente vertegenwoordiger van MV Agusta in de Benelux nu al voor alle vragen rondom MV naar KTM Nederland verwijst.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws