Skip to main content

Kennismaken met QJMotor: rijindrukken

De redactie van Testmotor was aanwezig bij een evenement waar QJMotor-importeur MotoMondo via vaste partner SIMA het gamma van het nieuwe Chinese motormerk voorstelde. De line-up voor Nederland bestaat boven de 125cc uit de SRT700X Touring, SRT800SX Touring (adventures), SRK550 (naked bike), SRK800RR (Supersport), SRV600V (cruiser). Daarnaast heeft Qianjiang Motor ook nog vier 125 cc’s die de Belgische markt kunnen veroveren: LTR125 (klassieke scooter), ATR1325 (adventure scooter), SRV125 (cruiser) en SRK125S (naked biked).

Importeur MotoMondo heeft in het grote autoconcern Louwman recent een nieuwe aandeelhouder gevonden, waardoor er een link ontstaat met de Suzuki importeur Nimag, die is immers een volledig dochterbedrijf van Louwman. Zo kan het opeens ook dat de nieuwe dealers van QJMotor eerst onder de Suzuki-dealers worden gezocht, al wordt er wel gemeld dat beide importbedrijven niet in elkaar worden geschoven

Gamma gereden

Door de redactie is een -globaal- testverslag van het modelgamma van de in Nederland verkochte QJMotor-modellen gemaakt. Hieronder vindt u de conclusie hiervan, de hele test is te lezen op Testmotor.

In alles is te merken dat QJMotor pas haar eerste stappen op de Europese motormarkt zet. De afwerking en het uitrustingsniveau zijn nog niet op het niveau van de A-merken en het assortiment zit vol leuke verrassingen, maar mist evenwicht. Daardoor zijn er wel weer een paar opvallende motorconfiguraties te koop, die voor specifieke liefhebbers aantrekkelijk kunnen zijn. Probleem is momenteel dat het voor de Chinese motormerken moeilijk is het verschil op prijs te maken, omdat de gevestigde merken in de lichte segment keihard concurreren. Maar, achter het merk schuilt een enorm bedrijf, wat in de toekomst enorme potentie heeft.

Link: Testmotor 2024 QJMOTOR SRT700, SRT800, SRV600, SRK800, SRK550 review

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws