Skip to main content

Motorimporteur MotoMondo kondigt een strategisch partnerschap aan met de Louwman Group. Louwman verstevigt, met het verwerven van een minderheidsbelang in MotoMondo, haar positie in de gemotoriseerde tweewielerbranche terwijl MotoMondo kan profiteren van de infrastructuur en omvang die Louwman biedt.

Met importbedrijven voor automerken Toyota, Lexus, Morgan en Suzuki behoort Louwman Group al decennialang tot de grootste autodistributeurs van Europa. Ook motorfietsen en buitenboordmotoren (Suzuki, red) zijn bekend terrein. Louwman Dealer Group overspant meer dan 70 retail locaties. Bij Louwman Group zijn bijna 3400 medewerkers in 5 divisies actief in Nederland, België, Zweden en Tsjechië. – Louwmangroup.com

Beide partijen zijn trots op deze gezamenlijke stap voorwaarts. Eric Louwman, President Louwman, geeft aan dat het partnerschap aansluit bij de wens te groeien in multi-mobiliteit. Het inzetten van uiteenlopende vormen van mobiliteit is immers een belangrijk speerpunt binnen Louwman. “De mobiliteitsbranche is volop in beweging. Zo ook de gemotoriseerde tweewielerbranche. Wij geloven dat gemotoriseerde tweewielers een belangrijk onderdeel blijven uitmaken van de mobiliteitsoplossingen in de toekomst. We vinden het daarom belangrijk om onze positie in dit segment verder te versterken. In MotoMondo hebben wij de juiste partner gevonden. Ook wij kijken ernaar uit de samenwerking verder uit te bouwen.”

Jan Ykema, Directeur MotoMondo B.V., zegt hierover: “Wij zijn verheugd met de overeenkomst omdat het ons de mogelijkheid biedt verder te groeien met onze merken, niet alleen in Nederland maar ook in andere Europese landen waar wij nu al gevestigd zijn. Wij kunnen profiteren van de kennis en expertise van Louwman en kijken uit naar de verdere samenwerking.”

MotoMondo vertegenwoordigt de merken Royal Enfield, Moto Morini, Hyosung, Rieju en Mash in verschillende Europese landen waaronder België, Luxemburg, Duitsland, Engeland, Ierland en Oostenrijk. Er zijn zo’n 15 personen werkzaam.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws