Skip to main content

Willem Vos tijdelijk CEO MX24 en XLmoto

Nederlander Willem Vos is aangesteld als interim CEO van Pierce Group, de eigenaar van de bekende webshops voor motorrijders 24MX en XLmoto, die in 16 Europese landen opereren. Vos was al sinds 2017 COO binnen het bedrijf. Het bestuur van het beursgenoteerde bedrijf is op zoek naar een nieuwe CEO, waarbij het overigens ook niet heel vreemd zou zijn als Vos die functie ook op langere termijn blijft vervullen. Nu volgt hij voorlopig Henrik Zadig maar tijdelijk op, Zadig stapt over naar private-equity investeringsfonds CVC Capital Partners.

“Ik ben erg blij dat ik mijn reis bij Pierce als waarnemend CEO kan voortzetten. De afgelopen jaren hebben we onze marktpositie kunnen versterken, een aantrekkelijk klantaanbod kunnen ontwikkelen en hebben we een fantastisch team met passie voor het vak neergezet. Hoewel de macro-economische vooruitzichten op korte termijn onzeker kunnen zijn, ben ik enthousiast over de kansen die voor ons liggen en zal ik doorgaan met de uitvoering van het gecommuniceerde programma om de winstgevendheid en het werkkapitaal te verbeteren”, aldus Willem Vos.

“Pierce Group – Riders in Ecommerce” noemt zichzelf “Europe’s leading online retailer for motorcycle gear, parts and accessories”, volgens eigen zeggen hebben ze meer dan 1 miljoen klanten in Europa. Met XLmoto (motorrijders algemeen) en 24 MX (motorcross) hebben ze dan ook twee sterke webshops in handen. In 2021 had Pierce met 24MX, XLmoto en Sledstore (toebehoren voor snowmobiles) een omzet van zo’n 143 miljoen euro.

Rechtstreeks op motormarkt

Ze verschillen daarbij fundamenteel van grote partijen als Parts Europe, Powersports Distribution Group en Bihr, doordat ze rechtstreeks zaken doen met motorrijders. Dat is dan weer vergelijkbaar met partijen als ChromeBurner, Louis, Polo, Dafy en MotoCard, maar de merken van Pierce hebben geen eigen winkels, waar alle andere grote partijen die weer wel hebben. Het hoofdkantoor van Pierce bevindt zich in de Zweedse hoofdstad Stockholm, terwijl het logistieke centrum van het Zweedse bedrijf zich juist in Szczecin in Polen bevindt.


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws