Skip to main content

Peugeot Motocycles, zelf eigendom van de Duitse investeerder Mutares en Indiaas motormerk Mahindra, neemt het elektrische motormerk DAB Motors over. DAB is een kleine fabrikant van elektrische motoren, met één model, de Concept-E, waarvan er tot nu toe 20 als Burberry Edition werden verkocht. Peugeot en haar eigenaren willen nu in de Franse fabriek in Mandeure meer van deze elektrische modellen gaan bouwen.

De aankoop van DAB Motors is extra opvallend, omdat mede-eigenaar Mahindra zelf al veel ervaring met elektrische scootermodellen heeft en ook al elektrische auto’s op de Indiase thuismarkt verkoopt. De vraag is dan wat DAB Motors dan brengt wat Peugeot nog niet heeft, want ook qua design is Mahindra al ruim voorzien; het enorme Indiase bedrijf is immers ook al eigenaar van de legendarische designstudio Pininfarina. Het is wel zo dat oprichter en eigenaar Simon Dabadie (foto) het merk vooral als hip en eigentijds neer heeft weten te zetten, mogelijk liggen hier kansen.

Mathieu Purrey, voorzitter van de raad van commissarissen van Peugeot Motorcycles, omschrijft de redenering achter de aankoop als volgt:

“Deze industriële alliantie tussen Peugeot Motocycles en DAB Motors weerspiegelt de formidabele combinatie van een historische producent en een disruptieve nieuwkomer. Trots om bij te dragen aan de “Made in France” en kijk er erg naar uit naar wat daarna komt. Enjoy the ride!”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws