Skip to main content

Pierer/KTM en CFMoto verdubbelen Chinese capaciteit

KTM AG heeft de samenwerking met CFMoto geïntensiveerd op het gebied van productstrategie, ontwikkeling en industrialisatie. Naast de overname van de distributie van CFMoto-motorfietsen door KTM in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en Groot-Brittannië, zal de productiecapaciteit van de joint venture-partner worden uitgebreid van momenteel 50.000 naar 100.000 eenheden. Als teken van de verdieping van de samenwerking verhoogde CFMoto in juli 2023 zijn belang in het beursgenoteerde Pierer Mobility AG tot 2,0%.

Over CFMoto:

Zhejiang CFMoto Power Co., LTD werd opgericht in 1989 en houdt zich bezig met het ontwikkelen, produceren, op de markt brengen en leveren van betrouwbare motorfietsen, terreinvoertuigen en e-mobiliteit met innovatieve V2X (Vehicle To Everything), motoren, frames, onderdelen, kleding en accessoires, die wereldwijd worden gedistribueerd via meer dan 3000 dealers.

Over de Pierer Mobiliteitsgroep:

Pierer Mobility AG is de houdstermaatschappij van Europa’s toonaangevende fabrikant van gemotoriseerde tweewielers en produceert een volledig assortiment premiummerken, waaronder KTM, GasGas en Husqvarna Motorcycles. Met belangrijke sterke punten op het gebied van innovatie is Pierer Mobility via zijn motormerken een baanbrekende technologieleider op het gebied van e-mobiliteit op twee wielen. De Husqvarna E-Bikes, GasGas Bicycles en Felt Bicycles vormen een aanvulling op het tweewielersegment. Het aanbod van premiummerken wordt gecompleteerd door hoogwaardige componenten die zijn geproduceerd onder het merk WP en de hoogwaardige KTM X-Bow sportwagens.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws