Skip to main content

In een persbericht kondigt PIERER Mobility AG aan dat zij de samenwerking met CFMOTO gaan versterken op het gebied van productstrategie, ontwikkeling en industrialisatie. PIERER Mobility AG is het overkoepelende bedrijf van Europese premiummerken dat KTM, GASGAS en Husqvarna motoren produceert. Al in januari 2023 nam KTM de distributie over van CFMOTO-motorfietsen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en Groot-Brittannië. De bedrijvengroep bouwt voort op haar verkooporganisatie in deze markten. De productiecapaciteit wordt verhoogd van de huidige 50.000 naar 100.000 stuks.

CFMOTO verhoogt belang tot 2%

Het in 1989 opgerichte CFMOTO POWER CO  is een Chinese fabrikant van motoren, motorfietsen, terreinwagens, vierwielers, quads en jachten met het hoofdkantoor in Hangzhou, Zhejiang, China en distribueert haar producten via meer dan 3000 dealers wereldwijd. Als teken van verdieping in de samenwerking verhoogde CFMOTO haar belang in het beursgenoteerde PIERER AG tot 2,0%.

“PIERER Mobility en CFMOTO werken al bijna tien jaar samen. CFMOTO is onze productie- en verkooppartner voor KTM-motorfietsen in China en heeft de afgelopen jaren zijn capaciteiten en toeleveringsketen uitgebreid om aan deze behoefte te voldoen”, zegt Hubert Trunkenpolz, lid van de raad van bestuur van PIERER Mobility. “We werken goed samen. We kennen de familie Lai al meer dan tien jaar als meerderheidsaandeelhouder van CFMOTO. De intensivering van de joint venture en de samenwerking op het gebied van productstrategie, productontwikkeling, industrialisatie en verkoop is een verdere ontwikkeling van onze consistente samenwerking en een volgende stap om de toenemende marktvraag in China en de Aziatische regio te kunnen bedienen , maar ook wereldwijd.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws