Skip to main content

Wereldwijde verkoop Energica stijgt met 52 procent

Energica heeft een zeer goed 2022 achter de rug. De Italiaanse fabrikant van elektrische motorfietsen draaide een winstmarge van 67 procent. Daarnaast is het zo dat de wereldwijde verkoop van Energica stijgt met 53 procent in 2022. Volgens Energica zelf, heeft dit met name te maken met het dealer netwerk dat flink groter is geworden.

Livia Cevolini, CEO van de Energica Motor Company:

“Dankzij het geweldige werk en de aanzienlijke investeringen die zijn gedaan met de steun van onze hoofdaandeelhouder Ideanomics – essentieel voor onze ontwikkeling – bevestigen de schattingen voor 2022 dat Energica tot de marktleiders van de EV-markt behoort.
Deze aanzienlijke stijging werd bereikt dankzij de geweldige feedback die we in de eerste helft van het jaar ontvingen met de lancering van het nieuwe model de Energica Experia. ‘s werelds eerste speciaal gebouwde elektrische toerfiets, die de regels van elektrische mobiliteit op twee wielen herschrijft.

Ons aanbod van voertuigen wordt zowel door onze klanten als door andere bedrijven erkend als de beste op het gebied van betrouwbaarheid, daardoor zij wij het product om te “verslaan” voor onze concurrenten. Het team van Energica heeft unieke kennis op het gebied van uiterst complexe elektrische autotechniek, waardoor alle hoogspanningsaccu-engineering in eigen huis kan worden uitgevoerd. Software, firmware, hardware en design worden ook in eigen huis uitgevoerd. Dit zijn precies de redenen waarom eigenaren van Energica voor onze producten kiezen en waarom andere EV-bedrijven op ons vertrouwen voor hun innovatieve projecten via Energica inside”

Dealernetwerk 2022

Volgens Energica is het juist ook door het uitbreiden van het dealernetwerk, dat de verkopen over 2022 zo zijn gestegen. Zo steeg het aantal dealers in de Verenigde Staten van 11 naar 25. Wat eveneens zorgde voor een verkoopstijging van 100 procent. In de Aziatische-Pasifische regio (waar Japan en Australia onder vallen), steeg het aantal dealers met 33 naar 107 stuks. In totaal heeft Energica nu 135 dealers wereldwijd, met plannen om dit in 2023 verder uit te breiden. Wereldwijd lijkt het dealernetwerk dan ook redelijk uitgesmeerd, des te opvallender dat juist Nederland al vier Energica dealers heeft verspreid over het land in Amsterdam, Leusden, Oirschot en Groningen.

Over de exacte verkoopaantallen brengt Energica echter niets naar buiten. Wel geeft het Italiaanse bedrijf aan dat er 88 motorfietsen zijn verkocht aan de Indonesische Nationale Politie. Volgens Energica heeft dit ertoe geleidt dat er ook interesse is in andere landen om Energica motoren in te zetten als politie motor. In Nederland blijven elektrische motorfietsen echter een marge product, in tegenstelling tot elektrische auto’s. In 2021 stagneerde de verkoop van elektrische motorfietsen namelijk al. De vraag is wel wat het nieuwe belastingvoordeel voor elektrische motorfietsen in Nederland invloed gaat hebben op de markt.

Plannen 2023

Wereldwijd stijgt de vraag naar Energica dus echter flink. Voor aankomend jaar heeft Energica dan het personeelsbestand ook uitgebreid met 44 procent. Naast motorfietsen heeft de Energica Motor Company ook andere ondernemingen, waaronder Energica Inside. Een adviesbureau voor elektrische mobiliteit. Zij gaan de samenwerking aan Solectrac, een Amerikaanse fabrikant van elektrische landbouwvoertuigen. Daarnaast wordt is het vanaf 1 januari mogelijk de garantie op het accupakket, toch één van de grootste zorgen bij consumenten, te verlengen met 5 jaar.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws