Verkoopcijfers 2022 Q1: Beste kwartaal ooit voor Ducati

Het eerste kwartaal van 2022 eindigt met een nieuw record voor Ducati, dat in maart aankondigde dat het 2021 afsloot met haar beste resultaat ooit in termen van leveringen, omzet en bedrijfsresultaat. In totaal werden er van januari tot maart 13.450 motorfietsen afgeleverd aan gepassioneerde klanten over de hele wereld, met een verdere groei van 5% ten opzichte van dezelfde periode in 2021 en 40% ten opzichte van 2020.

Francesco Milicia, VP Global Sales and After Sales Ducati: ” Ducati’s orderportefeuille aan het einde van het kwartaal is met 83% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2021, waaruit het succes blijkt dat het onlangs gepresenteerde gamma nu al heeft bij klanten. De cijfers die Ducati in de eerste drie maanden van het jaar heeft bereikt, vormen weliswaar een nieuw record, maar zijn het resultaat van een sterke vraag naar een product dat te maken heeft met buitengewone moeilijkheden in de wereld van de bevoorrading, met name voor alle motorfietsonderdelen die zijn uitgerust met halfgeleiders. Vertragingen in de bevoorradingsketen hebben helaas een invloed op ons vermogen om de motorfietsen op tijd te leveren, en wij verontschuldigen ons hiervoor bij onze gepassioneerde klanten. We kunnen garanderen dat het bedrijf alles in het werk stelt om dit ongemak te beperken.”

In het eerste kwartaal van 2022 heeft Italië de plaats van belangrijkste markt voor Ducati heroverd met 2.544 geleverde motorfietsen (+8%), gevolgd door Duitsland met 1.382 eenheden (+9%). Een significante groei wordt geregistreerd in Frankrijk, dat met 1.153 geleverde motorfietsen een +29% bereikt ten opzichte van dezelfde periode in 2021. Goede prestaties ook in het Verenigd Koninkrijk, +46% met 860 motorfietsen, en Brazilië, dat met 241 geleverde motorfietsen een groei van +21% kent.

De Multistrada V4 blijft het meest populaire model onder Ducatisti met 2.456 geleverde motorfietsen, gevolgd door de Monster (1.868) en de Ducati Scrambler 800 familie (1.557).


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief