Skip to main content

Ten Kate GYTR Pro Shop officieel geopend

In het pand van Ten Kate Motoren in Nieuwleusen is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe afdeling, een afdeling met een eigen ingang die volledig in het teken zal staan van het bouwen en tunen van Yamaha racemotoren, het leveren van raceonderdelen en het delen van specialistische kennis aan teams en rijders over de hele wereld.

De racegeschiedenis van Ten Kate Racing gaat ver terug. Via Ten Kate Motoren ontstond er in de jaren 90 een raceteam dat via Nederland uiteindelijk de wereld veroverde met maar liefst elf wereldtitels in het WorldSBK kampioenschap. Door de successen van het raceteam kwamen er steeds meer vragen van teams en rijders of Ten Kate ook voor hen de blokken kon bouwen en tunen. Vanuit deze vraag is Ten Kate Racing Products ontstaan. Deze waardevolle toevoeging aan de Ten Kate Experience in Nieuwleusen houdt zich bezig met race-activiteiten van rijders tijdens circuitdagen tot teams in het wereldkampioenschap. Ten Kate Racing Products zorgt voor levering en het opbouwen van de motoren tot kennisdeling en support op het circuit.

Toen Ten Kate Racing in 2019 de overstap maakte naar Yamaha, zag het Japanse merk ook kansen om Ten Kate Racing Products als specialistische racedealer neer te zetten. Met de jarenlange ervaring van Ten Kate in combinatie met de vele mogelijkheden onder één dak, zoals een eigen vermogens-test cel-, veringstestbank, raceafdeling en een cursusruimte, is het in Nieuwleusen gevestigde bedrijf de perfecte locatie voor Yamaha Racing om een GYTR Pro Shop te openen.

Na een aantal maanden hard werken was het woensdag 8 december zover, en kon de nieuwe Ten Kate GYTR Pro Shop officieel geopend worden. Deze bijzondere raceafdeling – de tweede GYTR Pro Shop in Europa – is te vinden onder het dak van Ten Kate Motoren, maar wel met een eigen ingang en complete Yamaha Racing look en feel. Alles zal bij de Ten Kate GYTR Pro Shop in het teken staan van racen. Er is een unieke racebeleving gecreëerd, waarin complete raceprojecten gedraaid kunnen worden en het een kenniscentrum gaat worden voor teams over de hele wereld.

Ronald ten Kate (directeur Ten Kate Motoren): “We zijn erg trots en verheugd dat na een intensieve voorbereiding de Ten Kate GYTR Pro Shop officieel is geopend. Het is wat ons betreft een kroon op onze uitstekende samenwerking met Yamaha. Yamaha heeft een heel duidelijke visie als het gaat om verkoop, service en ondersteuning van race-motoren en race-onderdelen. De faciliteiten van de Ten Kate raceafdeling, samen met de kennis en ervaring van onze mensen passen prima in dit plaatje. Het is fantastisch dat we onze klanten, dankzij de GYTR Pro Shop in een unieke Yamaha racewereld hier mogen verwelkomen. Onze speciale dank gaat uit naar Yamaha Nederland en Yamaha Europe. Daarbij wil ik Mario Janssen, Andrea Dosoli en Paolo Pavesio in het bijzonder bedanken voor hun inspanningen en het in ons gestelde vertrouwen.”

Mario Janssen (Country Manager Yamaha Motor Europe, Branch Benelux): “Genuine Yamaha Technology Racing (GYTR) is exclusief gericht op maximale (race-) performance van Yamaha motoren. We zijn dan ook erg blij met Ten Kate Motoren als officiële GYTR Pro Shop van Yamaha. Met de race geschiedenis en ervaring van Ten Kate Motoren hebben we de ideale partner gevonden om onze GYTR-filosofie verder uit te breiden. Dat we deze speciale gelegenheid ook nog eens kunnen vieren na het behalen van onze eerste gezamenlijke wereldtitel maakt het nog mooier. Nu de nieuwe GYTR Pro Shop van Ten Kate Motoren officieel is geopend kunnen we niet wachten om motorsportliefhebbers te verwelkomen. Ik weet zeker dat we samen nog meer successen gaan behalen en dat de nieuwe GYTR Pro Shop hier in Nieuwleusen bij iedere motorrijder met race-DNA het hart sneller laat kloppen!”

Paolo Pavesio (Marketing en Motorsport Director, Yamaha Motor Europe N.V.): “Als we terugkijken op wat Ten Kate Racing de afgelopen drie jaar met Yamaha heeft gedaan, denk ik dat we nu al de waarde kunnen zien die we samen hebben opgebouwd. We delen dezelfde waarden en we hebben hetzelfde doel om wat we doen op WorldSBK Championship-niveau beschikbaar te maken voor een bredere racegemeenschap van klanten. Dit is de betekenis van het GYTR PRO SHOP-concept en daarom zullen we blijven investeren in het assortiment Supersport-machines en gerelateerde tuning-onderdelen ontwikkeld voor racen uitbreiden. We zijn erg blij om zo’n sterke en onschatbare partner te hebben om dat samen mee te doen.”

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws