Skip to main content

Stadler Free Sport Pro en Air Sport Pro motorkleding

Met de Free Sport Pro jas en de Air Sport Pro broek presenteert motorkledingspecialist Stadler een nieuwe combinatie met het unieke SASS ventilatiesysteem. Dit sportief gesneden 3-laags laminaatpak is geschikt voor veeleisende weers- en reisomstandigheden.

De buitenkant van het pak bestaat uit 3-laags laminaat met Gore-Tex producttechnologie. Het ademende klimaatmembraan beschermt betrouwbaar tegen regenwater en zorgt voor een aangenaam klimaat in het pak. Uniek aan de Free Sport & Air Sport Pro combinatie is het innovatieve SASS ventilatiesysteem, dit systeem zit verborgen achter de spatwaterdichte ritsen. Met het Stadler Air Scoop System (SASS) stijgen kleine luchtbellen als parachutes in de luchtstroom op en transporteren verse lucht naar de binnenkant van het pak. Zelfs bij de hoogste zomertemperaturen en bij lage snelheden wordt een verkoelende, variabele luchtstroom rond het lichaam gegenereerd. Dankzij de weerbestendige afwerking en de variabele ventilatie kunnen de Free Sport Pro & Air Sport Pro worden gebruikt in de meest uiteenlopende weersomstandigheden en temperaturen.

Free Sport Pro motorjas en Air Sport Pro motorbroek

De Free Sport Pro jas is uitgerust met protectoren aan de ellebogen, schouders en rug. Bovendien kan een optionele borstbeschermer worden geïntegreerd. In totaal zijn er acht ventilatieopeningen op de borst, rug en op de armen. Deze voorkomen dat de warmte zich binnenin ophoopt. De jas heeft in totaal vijf zakken: een binnenzak, een napoleonzak, een multifunctionele zak en twee buitenzakken. Voor de opening van de jas worden twee spiraalritsen gebruikt, die ook bij zwaardere vervuiling betrouwbaar openen en sluiten. Donker reflecterende belijningen ondersteunen ook de zichtbaarheid van de rijder zonder afbreuk te doen aan het ontwerp van de jas.

De Air Sport Pro broek is voorzien van heup- en kniebeschermers en heeft twee buitenzakken. De broek kan worden geventileerd door in totaal zes ritsen en biedt dankzij de elastische tailleband en het stretchmateriaal in de knie-, kuit- en onderrug ook bij veeleisende tochten voldoende bewegingsvrijheid. Met de dubbele riemlussen kan de pasvorm van de broek individueel aan de rijder worden aangepast. De achterste tailleband is ook extra hoog gesneden om te zorgen voor een grotere overlapping tussen jas en broek.

“Bij alle bewegingsvrijheid mag de veiligheid natuurlijk niet in het gedrang komen,” meldt Hans Jürgen Stadler, “Ook bij deze sportieve uitvoering gebruiken we alleen Level 2 gecertificeerde beschermers.” Naast het beschermende Cordura weefsel wordt het bijzonder scheur- en slijtvaste Armacor gebruikt op belaste plaatsen zoals de knieën, de ellenbogen en de rug.

Zowel de Free Sport Pro jas als de Air Sport Pro broek kunnen worden gecombineerd in alle maten (verbindingsrits). Als nieuwste pak in het modulaire Stadler-systeem kunnen alle andere broeken en jassen van de fabrikant ook worden gecombineerd met de Free Sport Pro & Air Sport Pro.

Het textielpak wordt geleverd in de kleurencombinaties zwart/zilvergrijs en is verkrijgbaar in herenmaten 48 – 62, 98 – 118 (verlengd), 25 – 31 (verkort) en damesmaten 36 – 46, 76 – 84 (verlengd), 19 – 24 (verkort). Zoals gebruikelijk bij Stadler kan het pak tegen meerprijs aangepast worden qua kleur of op maat worden gemaakt.

Prijzen Stadler Free Sport Pro & Air Sport Pro motorkleding

  • Free Sport Pro jas vanaf 1.449 euro
  • Air Sport Pro broek vanaf 999 euro

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws