Skip to main content

NIEUW: 2023 Ducati Scrambler Icon, Scrambler Full Throttle en Scrambler Nightshift

Om je eigen geschiedenis te herschrijven, moet je soms op de fast forward knop drukken. Dit is wat Ducati Scrambler heeft gedaan met deze nieuwe generatie, die meer eigentijds wordt en met een nog levendigere persoonlijkheid. De volgende generatie ” Land of Joy “, de Ducati Scrambler’s universum van vrijheid, plezier en zelfexpressie breidt zich uit en wordt kleurrijker en eigenzinniger.

De nieuwe generatie Ducati Scrambler is volledig opnieuw ontworpen, met behoud van de geest die van deze familie een wereldwijd succes heeft gemaakt door meer dan 100.000 fans te winnen: een essentiële, leuke, makkelijk te berijden motorfiets met een grote persoonlijkheid, waarvan het unieke karakter nog sterker naar voren komt dankzij een opvallende, moderne stijl.

De nieuwe Ducati Scrambler is de perfecte keuze voor wie een motorfiets wil met een unieke en herkenbare stijl, dynamisch en leuk, toegankelijk en veilig voor dagelijks gebruik. Een motorfiets ontworpen voor hen die vrijheid zoeken en hun stijl en manier van zijn willen delen met anderen.

De tweede generatie bevestigt de eenvoud en authenticiteit die altijd essentiële waarden zijn geweest voor alle Ducati Scrambler liefhebbers. De luchtgekoelde tweecilinder Desmodue motor, het trellis frame, het brede stuur, het lage zwaartepunt en het plezierige rijden worden versterkt door geavanceerde elektronica en een modernere stijl in vormgeving en concepten.

Het resultaat van dit recept zijn drie Ducati Scrambler modellen: Icon, Full Throttle en Nightshift. Drie verschillend gestileerde motorfietsen, verenigd door een ontspannen zithouding en een laag gewicht, om liefhebbers van alle ervaringen en vaardigheden veel rijplezier te bieden, zowel op ritten in de stad als daarbuiten.

De stijl

De nieuwe Ducati Scrambler houdt zijn iconisch design intact terwijl de kenmerkende elementen in een eigentijds jasje worden gestoken.

De DRL (Daytime Running Light) aan de voorzijde, op het eerste gezicht herkenbaar aan de 4 cirkelvormige segmenten, een handelsmerk van de Ducati Scrambler, loopt taps toe en wordt scherper om een modernere en elegantere vorm te krijgen. De koplamp, nu volledig LED, behoudt de iconische “X”, opnieuw ontworpen en toegepast op het uitwendige voor een nog meer onderscheidende stijl. Het ontwerp van het achterlicht, dat volledig LED blijft, evolueert ook met behoud van de klassieke en herkenbare halve cirkelvorm. Ook de richtingaanwijzers zijn LED.

De stalen tank is opnieuw ontworpen en voorzien van een verwisselbare cover die, samen met de spatborden en details op de koplamp, de motorfiets zijn kleur geeft en een eenvoudige, snelle maar volledige personalisering mogelijk maakt. Elegante geanodiseerde aluminium kappen onder de tank completeren het vernieuwde ontwerp van de voorkant van de motorfiets.

2023 Ducati Scrambler 7

Het nieuwe dashboard met 4,3-inch kleuren TFT cluster en speciale HMI maakt de nieuwe Ducati Scrambler nog moderner en integreert perfect met de stijl van de motor in zijn vormen en informatieweergave.

Een belangrijk element van de persoonlijkheid van de Ducati Scrambler, de tweecilinder Desmodue motor heeft nieuwe koppelings- en dynamodeksels met het “X” logo, terwijl de riemdeksels nu een meer verfijnde vorm hebben in overeenstemming met de nieuwe stijl van de motorfiets. De eveneens geëvolueerde uitlaat heeft nog meer essentiële lijnen en de bocht van de uitlaatkop laat de motor volledig bloot.

De technologie

De nieuwe Ducati Scrambler is ook in technisch opzicht vernieuwd en 4 kg lichter geworden, waardoor hij beter hanteerbaar en wendbaarder is geworden.

Het chassis is geheel nieuw en levert een belangrijke bijdrage aan de totale gewichtsreductie van de motorfiets. Het trellisframe is vernieuwd en lichter gemaakt. De achterbrug is nieuw en is nu gecombineerd met een schokdemper die naar het midden van de motorfiets is verplaatst. Het motorblok is ook bijgewerkt, waardoor het gewicht is verminderd. Voor een sportiever gevoel is het achterframe nu gescheiden van het hoofdframe.
Het rijgedrag is ook verbeterd door een iets grotere stuurhoek die bijdraagt aan het gebruiksgemak, zowel bij het manoeuvreren als in het stadsverkeer. Nieuw ontworpen wielen bevestigen de maten 18″ en 17″ voor en achter respectievelijk.

Het Desmodue motorblok, die altijd een onderscheidend kenmerk is geweest van de Ducati Scrambler, is inhoudelijk gemoderniseerd, is ongeveer 2,5 kg lichter dan de vorige generatie en is nu uitgerust met een nieuwe achtplaatskoppeling met een zachtere trekkracht. De koppeling is ook compacter, wat het mogelijk heeft gemaakt om de zijwaartse overhang van zijn deksel te verminderen, waardoor er meer ruimte is voor de voet van de rijder. De nieuwe Ducati Scrambler is ook uitgerust met een op lagers gemonteerde versnellingsbak, waardoor er soepeler en nauwkeuriger geschakeld kan worden.

De Ducati Scrambler is ook nog leuker en veiliger geworden door de introductie van Ride by Wire gashendel beheer. Deze oplossing, die aan de ene kant de reactie van de motor klaar maakt bij elke openingshoek van het gaspedaal, terwijl het progressief en gemakkelijk te beheren blijft bij elk toerental, maakt het aan de andere kant mogelijk om Ducati Traction Control toe te passen en over twee rijmodi te beschikken: Road en Wet. De laatste, speciaal ontworpen voor rijden op nat wegdek, biedt een soepelere gasrespons en een tractiecontrolekalibratie die meer gericht is op stabiliteit en veiligheid. De standaarduitrusting wordt gecompleteerd door bochten-ABS, dat essentieel is om het rijden nog veiliger te maken.
Dankzij de introductie van Ride by Wire heeft de nieuwe generatie Desmodue motor de mogelijkheid om de Quick Shift up/down te monteren, standaard uitrusting op de Full Throttle en verkrijgbaar als accessoire op de rest van het gamma.

Ook beschikbaar als accessoire is het Ducati Multimedia System, dat de mogelijkheid biedt om muziek en gesprekken te beheren door je smartphone op de motor aan te sluiten.

Het luchtgekoelde tweecilinder motorblok met twee kleppen per cilinder bevestigt het maximale vermogen van 73 pk en is ook beschikbaar in een 35 kW versie voor motorrijders met een A2 rijbewijs. De Ducati Scrambler Icon, evenals Full Throttle* en Nightshift, zullen in maart 2023 bij de dealers aankomen.

  • Neem contact op met uw lokale dealer om de beschikbaarheid van het product te controleren.

Ducati Scrambler Icon

De Icon versie vertegenwoordigt de Ducati Scrambler bij uitstek. De nieuwe tank is het element dat het aanpassingsconcept van de nieuwe Ducati Scrambler Icon vormgeeft. In feite is het gekleurde gedeelte een vervangbare cover, net als de spatborden, de labels op de wielen en de kleine koplampkapjes. Nu kan het uiterlijk van de Ducati Scrambler met groot gemak worden aangepast aan alle smaken. De drie standaard kleuren (’62 Yellow, Thrilling Black en Ducati Red) worden aangevuld met zes andere, verkrijgbaar als accessoire kits, om de nieuwe Ducati Scrambler Icon aan te kleden in negen verschillende kleuren. Beschikbare kleuren zijn Rio Celeste, dat een van de lichtste en levendigste tinten vertegenwoordigt op de Ducati Scrambler kleurenschaal. Of Jade Green, die is geïnspireerd door jade en zich onderscheidt door een zachte glans, of Velvet Red.
De Ducati Scrambler Icon heeft een herzien stuur dat lager is en dichter bij de rijder staat, waardoor hij meer controle over de motorfiets heeft. Het zadel is opnieuw ontworpen, met een meer taps toelopende en gestroomlijnde vorm. Het ontwerp van deze nieuwe generatie Icon wordt gecompleteerd door zwarte zijpanelen onder het zadel met Ducati Scrambler graphics.
Op deze nieuwe generatie Icon zijn er bovendien zwarte zijpanelen onder het zadel met graphics die het ontwerp compleet maken.

Ducati Scrambler Full Throttle

De Ducati Scrambler Full Throttle is het sportiefste model uit de 2023 serie en is geïnspireerd op Amerikaanse flat track wedstrijden op onverharde ovalen. De nummerplaten aan de zijkant dragen het nummer 62 – 1962 was het debuutjaar van de eerste Ducati Scrambler – in perfecte Tracker-stijl en definiëren samen met de skid plate een uitgesproken ruigere esthetiek voor wie niet onopgemerkt wil blijven.
Het sportieve karakter van de Full Throttle wordt onderstreept door de sportief ogende zadelbekleding, de speciale kleurstelling in GP19 Red/Dark Stealth, en de zwarte afwerking van de hitteschilden van de uitlaat en de zijkappen aan de voorzijde. Een korter voorspatbord, een staart zonder achterspatbord, rode labels op de lichtmetalen velgen, een straatlegale Termignoni uitlaatdemper, Ducati Performance LED richtingaanwijzers* en standaard Quick Shift up/down maken het pakket compleet. Ook beschikbaar als accessoire is de Rosso GP19 zadelbekleding, die de motorfiets een sportieve single-seat look geeft.Zelfs de rijpositie, dankzij een stuur met variabele doorsnede ten opzichte van de Icon versie, verandert en wordt sportiever.

2023 Ducati Scrambler 4

Ducati Scrambler Nightshift

De meest elegante van de voorstellen in de Ducati Scrambler 2023 serie is de Nightshift, die zich onderscheidt door meer klassieke en verfijnde details, zoals het zadel, in café-racer stijl, gestikt en in de donkere ledertint, of de afwisseling van glanzende en matte oppervlakken. Ducati Scrambler Nightshift heeft, net als Full Throttle, nummerplaten aan de zijkant, een minimaal voorspatbord, geen achterspatbord, zwarte afwerkingen voor de aluminium esthetische details, evenals compacte LED richtingaanwijzers*.
De kleurstelling Nebula Blue en de spaakwielen, nu volledig zwart, geven de Nightshift een uitgesproken geraffineerd uiterlijk, dat – net als bij het gelijknamige model van de vorige generatie – wordt gecompleteerd met een vlak stuur met variabele doorsnede en spiegels aan het stuur, eveneens in café-racerstijl.

2023 Ducati Scrambler 10

Personalisering

Om de liefhebbers de kans te geven hun persoonlijkheid optimaal tot uitdrukking te brengen, biedt de Ducati Scrambler een ruime keuze aan kleding en accessoires. De collectie van deze laatste begint met de drie uitlaten gemaakt door Termignoni, te beginnen met de straatlegale demper met zwarte afwerking en contrasterende ring verkrijgbaar in geel, rood of blauw. Het gaat verder met de complete stalen uitlaat, niet straatlegaal, gemonteerd in een hoge zijpositie in perfecte Flat Track stijl, met zwarte afwerking en vergezeld van speciale mapping voor de ECU. Het derde model is een straatlegale korte demper, ook in staal, eveneens met zwarte afwerking en vergezeld van een specifieke mapping. Ook voor deze twee versies kan de kleur van de contrasterende ring worden gekozen uit de drie voorgestelde kleuren.

De catalogus bevat uiteraard ook andere accessoires, waaronder zadels, de eerder genoemde gekleurde covers, vele uit billet gefreesde details – voetsteunen, spiegels, tankdoppen – en de softbags, allemaal te bekijken via de online configurator.

De capsule kleding van Milestone wordt gekenmerkt door een casual, outdoor en eigentijdse stijl. Kledingstukken ontworpen voor zowel motor als dagelijks gebruik. De capsule bestaat uit technische en lifestyle kledingstukken.
De technische kleding omvat een jethelm met een stevige en duurzame composietvezel buitenschaal gemaakt in samenwerking met Arai, evenals handschoenen en een technische vest bestaande uit een softshell met protectoren en een waterafstotend binnenvest van dons dat ook afzonderlijk kan worden gedragen. Het vest is verkrijgbaar in een heren- en damesversie.
De lijn wordt aangevuld met Downtown C1 broeken, Company C4 jeans en Downtown C2 laarzen.
De lifestyle kledingstukken zijn ontworpen om de Ducati Scrambler® stijl in elke situatie te dragen. Het Hybrid sweatshirt, verkrijgbaar in heren- en damesversie, is ontworpen om de concepten van sweatshirt en donsjack te combineren. Binnen de lijn vinden we een verscheidenheid aan andere kledingstukken zoals t-shirts, sweatshirts en petten, unieke en gemakkelijk te dragen kledingstukken voor alle gelegenheden.
De capsule kan worden gekocht bij Ducati dealers of op de online shop.

  • Niet gehomologeerd voor gebruik op de weg

De prijzen in België zijn vanaf € 10.990 voor de Scrambler Icon en € 12.490 voor de Full Throttle en Nightshift.
De prijzen in Nederland zijn vanaf € 12.590 voor de Scrambler Icon en € 13.390 voor de Full Throttle en Nightshift.
De nieuwe modellen worden vanaf einde maart in de Benelux bij de dealers verwacht.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws