Skip to main content

MOTORbeurs Utrecht 2020: 90.000 bezoekers, 11% meer dan vorig jaar

Motorliefhebbers kwamen de afgelopen vier dagen massaal naar de 36e editie van MOTORbeurs Utrecht in de Jaarbeurs. Bijna 90.000 motorharten gingen sneller kloppen door de talloze motoren, activiteiten en shows. In totaal pakten zestien motor- en scooterimporteurs, die samen 24 motormerken vertegenwoordigen, groots uit in de volle importeurshal. Na een aantal jaar afwezigheid keerden onder andere de merken Kawasaki, Honda, Triumph en Piaggio terug. MOTORbeurs Utrecht beslaat in totaal 65.000 m2 met alles wat de motorbranche te bieden heeft en vond plaats van 20 tot en met 23 februari 2020. 

6.000 testritten
Ook dit jaar was er weer veel te doen voor bezoekers. Voor de tweede keer konden motorfanaten hun droommotor testen op het overdekte testparcours, dit was wederom ontzettend populair. Er zijn in totaal 6.000 testritten gemaakt. Dat zijn er zo’n 1.000 meer vergeleken met vorig jaar. De nieuwe activiteit Electrocross viel ook in de smaak. Jong en oud, 1.850 liefhebbers in totaal, crosten er op elektrische motorfietsen flink op los. Verder konden motorliefhebbers zonder rijbewijs bij BOVAG Try the Bike hun eerste motormeters maken. Alle plekken waren elke ochtend direct al vergeven.

Kersverse rijders
Bezoekers die het afgelopen jaar tussen MOTORbeurs Utrecht 2019 en MOTORbeurs Utrecht 2020 hun motorrijbewijs gehaald hebben, kregen de mogelijkheid om het event gratis te betreden op de donderdag. Hiermee heeft het event ruim 1.250 kersverse motorrijders verwelkomt.

Enthousiaste reacties
Bezoekers beoordelen MOTORbeurs Utrecht 2020 met een 8,1 als de perfecte dag uit. Zo laat een bezoeker weten: “Alles wat je kunt bedenken rondom motorrijden is te vinden onder één dak. Ik heb een fantastische dag gehad.” Ook exposanten waren te spreken over de 36e editie. Zo vertelt Cees Lengers, marketingmanager van Triumph, zeer positief te zijn. “We zijn blij om weer terug te zijn op het grootste motorevent van Nederland. Aan de positieve reacties te merken zijn de bezoekers ook blij met onze aanwezigheid en dat is natuurlijk fantastisch.”

MOTORbeurs Utrecht 2021
De beste plek om het motorseizoen te starten is op MOTORbeurs Utrecht. De volgende editie vindt plaats van 18 tot en met 21 februari 2021. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws