Skip to main content

2023 Husqvarna Motorcycles Enduro-range: zeven 4-takt en 2-takt offroadmotoren

Husqvarna Motorcycles is verheugd om haar 2023 TE en FE enduro line-up aan te kondigen, een reeks van zeven 2-takt en 4-takt machines die enduro rijders van alle niveaus tot hun best mogelijke resultaten zullen brengen. Dynamische prestaties en geavanceerde ergonomie worden gecombineerd in de 2023 enduro-reeks om ongeëvenaard vermogen en rijgedrag te leveren aan de competitieve enduro-rijder. 

Rijders van elk niveau vinden een machine in een line-up die in zijn sector ongeëvenaard is op het gebied van technische vooruitgang, en race-betrouwbaarheid en duurzaamheid. De modellenreeks bestaat uit de TE 150, TE 250 en TE 300 2-takten en de FE 250, FE 350, FE 450 en FE 501 4-takten.

Een onderscheidend kuipwerk demonstreert Husqvarna Motorcycles’ vooruitstrevende benadering van het Zweeds geïnspireerde offroad-motorfietsontwerp. Donkerblauwe graphics met elektrisch gele accenten gebruiken de vertrouwde kleuren in geheel nieuwe combinaties voor 2023.

De ergonomie van het kuipwerk is specifiek afgestemd op comfort en controle, met smalle contactpunten die het gemakkelijk maken om van rijpositie te veranderen. Het carbon composiet subframe, dat uniek is voor Husqvarna Motorcycles en net iets meer dan 1 kg weegt, is met behulp van computerdynamica ontworpen voor een specifieke stijfheid en draagt tevens bij aan een uitstekend rijgedrag en rijcomfort.

Met zijn ongeëvenaarde dempingscapaciteit en comfort maakt de soepele WP-vering korte metten met de zwaarste oneffenheden, waardoor alle TE- en FE-modellen een optimaal rijgedrag en een optimale controle bieden. De XPLOR 48 mm voorvork heeft een gesplitste dempingsfunctie en gemakkelijk toegankelijke instelbare voorbelasting. Achter vangen een progressieve hefinrichting, 300 mm veerweg en drukbalans in de schokdemper elke oppervlakteverandering op.

Voorspelbare controle zorgt voor zelfverzekerde rijders, die elk terrein aankunnen. De hydraulische rem- en koppelingssystemen van BRAKTEC worden in het hele enduro-gamma gebruikt voor hun consistente werking, hoe zwaar het er ook aan toe gaat. De koppeling zorgt voor een gelijkmatige slijtage en een betrouwbare, gemoduleerde werking en het remsysteem is op maat gemaakt voor enduro-rijden, met een overvloedig remvermogen en een nauwkeurige feedback.

Enduro-rijders eisen beheersbaar vermogen om uitdagend terrein te bedwingen. Daarom hebben alle 4-taktmodellen twee schakelbare EFI-mappings (Electronic Fuel Injection) met tractiecontrole. De 2-taktmodellen hebben een standaard mappingschakelaar om direct tussen twee ontstekingscurves te kunnen kiezen wanneer de omstandigheden veranderen. Het 2-takt motormanagementsysteem (EMS) past de brandstofinspuiting automatisch aan de atmosferische omstandigheden aan, waardoor carburateurjetting wordt vermeden.

2023 Technische Highlights Husqvarna enduro-range

  • Volledig nieuwe kleuren en kenmerkende donkerblauwe graphics met elektrisch gele accenten dragen bij tot een unieke look en sieren stijlvol het Zweeds geïnspireerde design, en complementeren het nieuwe metallic blauw van het frame
  • Een tweedelig koolstofvezel composiet subframe weegt iets meer dan 1 kg en draagt in belangrijke mate bij aan de uitstekende rijeigenschappen en het rijcomfort
  • WP XPLOR-voorvork en WP XACT-monoshock voor een consistente demping en uitzonderlijk rijgedrag
  • Twee omschakelbare EFI-mappings (Electronic Fuel Injection) op 4-taktmodellen plus tractiecontrole. Twee selecteerbare ontstekingscurves en automatische brandstofaanpassing op 2-taktmodellen
  • Geavanceerde link progressie, gedeeld met het Husqvarna motorcross gamma, voor optimale controle en comfort
  • Pankl Racing Systems 6-versnellingsbak met specifieke enduroverhoudingen voor een perfecte beheersing in alle omstandigheden
  • Ongeëvenaarde aandacht voor detail en hoogwaardige componenten voor een pure rijervaring
  • Het enduro-gamma is uitgerust met toonaangevende Michelin Enduro-banden voor superieure tractie; banden die in de racesport zijn beproefd door het Husqvarna Factory Racing-team. 

De 2023 enduro serie is nu verkrijgbaar bij alle geautoriseerde Husqvarna Motorcycles dealers. Neem voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid contact op met uw lokale Husqvarna Motorcycles dealer.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws