Skip to main content

Nieuwe Dainese D-air airbag motorpakken

Dainese introduceerde in 2000 als eerste een airbagsysteem voor op de motor. Nu, bijna een kwart eeuw later, is het de beurt aan drie nieuwe pakken om motorliefhebbers wereldwijd kennis te laten maken met de nieuwste generatie D-air airbags.

D-air Racing Shield 3X system

De nieuwste D-air technology is “Racing Shield 3X system” gedoopt, en de verschillen met de eerdere generaties D-air zijn aanzienlijk. Zo kan een rijder het systeem tot wel drie crashes zelf resetten met de app, waarbij er alleen maar een nieuw gaspatroon geplaats hoeft te worden om de airbag te reactiveren. In dezelfde app kan de gebruiker kiezen tussen circuit of straatgebruik, zodat in alle omstandigheden het optimale algoritme toegepast wordt. De nieuwste generatie D-air biedt hiermee een verhoogde mate van veiligheid en gebruiksgemak.

Van Misano tot Mugello

Er zijn drie pakken in de Dainese collectie waarin het nieuwste Racing Shield 3X system terug te vinden is: de Mugello 3, Misano 3, en Misano 3 WMN.

Dainese Mugello 3

De Dainese Mugello 3 is het toonangevende racepak direct uit de MotoGP, en technisch identiek aan het pak dat rijders zoals Marco Bezzecchi, Luca Marini en Franco Morbidelli gebruiken in de koningsklasse. Kenmerken van de nieuwe Mugello 3 zijn een basis van de hoogste kwaliteit geperforeerd kangoeroe leder, meer strategisch geplaatste stretchpanelen, en verwisselbare en verstelbare titanium hard-parts op schouders, knieën en ellebogen. De sluiting rondom de nek is volledig herzien, waardoor dankzij de toepassing van het Veloce Racing Neck systeem er nu minder druk op de nek uitgeoefend wordt en er meer bewegingsvrijheid is gecreëerd. Dankzij uitvoerig ontwikkelingswerk op het hoogste niveau biedt de Mugello 3 meer comfort en een hogere mate van bescherming bij een aanzienlijk lager gewicht.      

Dainese Misano 3

Net als bij de eerdere generaties van beide pakken is de Misano 3 een afgeleide van de Dainese Mugello 3, in een toegankelijker pakket. Zo vind je geperforeerd D-Skin 2.0 full-grain rundleder als basismateriaal in plaats van kangoeroeleder, en zijn de hard-parts uitgevoerd in aluminum in plaats van titanium. Zaken als een uitneembare, wasbare liner en vervangbare knie- en elleboogsliders vind je op alle drie de pakken terug, net als de vernieuwde zelfblokkerende polssluitingen. Van de Dainese Misano 3 is er een versie speciaal ontwikkeld voor dames, de Dainese Misano 3 WMN.

Overtreffende trap: Custom Works

Beide pakken worden toegevoegd aan het Dainese Custom Works programma, waarmee bovengenoemde technologie volledig op maat gemaakt en in je persoonlijke design geleverd kan worden.

Maten en prijzen

Dainese Mugello 3: €4499,95. Maat: 44 t/m 64. Kleur: Zwart/Fluo-Rood/Wit
Dainese Misano 3: €2499,95 Maat: 44 t/m 64. Kleuren: -Zwart/Antraciet/Fluo Geel  -Zwart/Rood/Fluo-Rood
Dainese Misano 3 WMN: €2499,95 Maat: 40 t/m 54. Kleur: Zwart/Rood/Fluo-Rood

Vervangbare D-air patronen zijn verkrijgbaar voor €109,95.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws