Skip to main content

Nieuw: Scorpion EXO-Tech Evo Pro

Nieuw in de Flip Back line-up van Scorpion EXO is de Scorpion EXO-Tech Evo Pro. Met deze helm zet Scorpion een nieuwe standaard binnen het segment van de systeemhelmen. Dit blijkt niet enkel uit het gewicht van 1.500 gram, wat extreem weinig is voor een systeemhelm. Het blijkt eveneens uit de Dual Homologation P/J. Zowel met de kinbak open als gesloten voldoet de Scorpion EXO-Tech Evo Pro met de Dual Homologation P/J, aan de nieuwste ECE 22-06 veiligheidsnormering. Daarnaast is het vizier extra breed, voor een zo groot mogelijk gezichtsveld. Wat uiteraard ook de veiligheid ten goede komt.

Eenvoudige bediening

Het openen en sluiten van de kinbak gaat eenvoudig door het indrukken van de knop. Bij het indrukken van de knop, beweegt de kinbak zeer eenvoudig naar achter. Het vizier opent hierbij eveneens automatisch, om beschadigingen te voorkomen. Volledig geopend klikt de kinbak in een vaste positie, zodat deze ook niet onverwacht weer kan sluiten. Op deze manier kan de rijder op warmere dagen genieten van verkoelende rijwind over het gezicht. Het weer sluiten van de kinbak gaat even eenvoudig. Na het indrukken van de bevestigingsknop, komt de kinbak los. Waarna deze eenvoudig weer dicht te klappen is. Uiteraard opent ook hierbij het vizier, om beschadigingen te voorkomen. Overige ventilatie bevindt zich in de kinbak en aan de bovenzijde van de helm. Beide eenvoudig te openen of te sluiten door middel van een schuifmechanisme.

Standaard Pinlock bij Scorpion

Het extra brede vizier van de Scorpion EXO-Tech Evo Pro komt standaard ook met de extra brede Pinlock 120 XLT Maxvision. Een Smoke vizier wordt eveneens standaard meegeleverd. Mocht de rijder het lichte vizier prefereren, is de Scorpion EXO-Tech Evo Pro eveneens voorzien van het Speedview zonnevizier. Dit vizier is met een schuifknop aan de zijkant gemakkelijk in- of uit te klappen. Om het beslaan van het zonnevizier tegen te gaan is deze voorzien van een antifog laag aan beide zijde.

Verdere comfort verhogende opties komen in de vorm van Kwikfit, waarmee het eenvoudig is om nagenoeg ieder briltype te dragen door de uitsparingen in de helmbekleding. Daarnaast is de Scorpion EXO-Tech Evo Pro voorzien van Kwikwick III. Deze antimicrobiologische stof voelt niet enkel prettig aan, maar heeft ook een isolerende werking. Op warme dragen zorgt Kwikwick III voor koelte en een goede afvoer van transpiratie. Op koudere dagen biedt dit systeem juist de gewenste warmte. Bijkomend voordeel is dat de helmvoering eenvoudig te verwijderen is, om deze bijvoorbeeld uit te kunnen wassen.

Prijzen en maten Scorpion EXO-Tech Evo Pro

  • Maatvoering: XS tot en met XXL (in drie verschillende buitenmaten)
  • Prijs Solid: €399,90
  • Prijs Commuta: €439,99
  • Kleuren Solid: Bleu Métal Mat, Metal Black, Pearl White, Gris Clair, Matt Pearl Black
  • Kleuren Commuta: Matt Black/Silver, Noir/Argent/Jaune Fluo, Noir/Argent/Rouge, White/Silver
  • Garantie: 5 jaar

Over Scorpion

Scorpion EXO biedt zeer complete collecties helmen binnen de segmenten Racing, Full Face, Flip Back, Modular, Open Face, Adventure en Off-Road. Door samenwerking met de beste rijders ter wereld van de MotoGP tot Enduro, weet Scorpion EXO wat de motorrijder zoekt in een helm. Dit blijkt wel uit de nieuw geopende tweede fabriek in Vietnam. Productie en in-house ontwikkeling van de motorhelmen zorgt voor de perfecte combinatie tussen veiligheid en kwaliteit. Zeer exclusieve en creatieve helm designs, ontworpen door topontwerpers vanuit de gehele wereld, maken dat Scorpion EXO een winnende combinatie te pakken heeft. 

Scorpion EXO is beschikbaar via een uitgebreid dealernetwerk.

Over Trophy

Trophy BV is al sinds 2006 een vertrouwd gezicht. Door de jaren heen hebben we met ons team een uitgebreid dealernetwerk opgebouwd in de Benelux en Duitsland. Dit is mede te danken aan ons vakkundige personeel en servicegerichte instelling. Hierdoor garanderen wij een optimale samenwerking met u als dealer. Ons merkenportfolio van Scorpion helmen, Bering motorkleding, Segura motorkleding en Bagster zadels sluit dan ook naadloos aan bij onze ambitie in het bieden van kwaliteit, innovatie en design.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws