Skip to main content

Nieuw: Pirelli Diablo Rosso Corsa 2 motorband

Met de Pirelli Diablo Rosso Corsa II heeft de Italiaanse bandenfabrikant Pirelli een opvolger voor de sportieve Rosso Corsa motorband voorgesteld. Meest belangrijke vernieuwing is daarbij het gebruik van twee compounds in drie zones op de voorband, met drie compounds in vijf zones op de achterband. Daarnaast meldt Pirelli de komst van een nieuwe structuur en ander profiel. Volgens de makers is de nieuwe motorband gemaakt voor berijders van “mid-high performance” motoren met een sportieve rijstijl en dat niet alleen op het circuit. Voor die motorrijders is het belangrijk dat hun banden snel opwarmen, sportief sturen, uitmuntende grip bieden en in dagelijkste omstandigheden consistente rijeigenschappen bieden. De Rosso Corsa biedt volgens Pirelli al deze eigenschappen. 

De Pirelli Diablo Rosso Corsa 2 zal vanaf januari 2018 wereldwijd leverbaar zijn. 

Update: Persbericht van Pirelli:

Pirelli presenteert de Diablo Rosso Corsa II: Nieuwe Multi-Compound-band brengt de performance van het racecircuit over op de weg

De jongste telg uit de Diablo-familie overtuigt met een technologie die speciaal werd ontwikkeld voor de toepassing bij het FIM Superbike Wereldkampioenschap. Bij de Diablo Rosso Corsa II bestaat het loopvlak van de achterband uit drie en het loopvlak van de voorband uit twee verschillende mengsels. Het resultaat is een optimale combinatie van performance en veelzijdigheid. De grip van de Diablo Rosso Corsa II definieert zowel op een droge ondergrond als op een nat wegdek nieuwe maatstaven.

Op basis van zijn ruim 15-jarige ervaring als officiële leverancier van het FIM Superbike Wereldkampioenschap heeft Pirelli nu al zijn competentie bij de ontwikkeling van eersteklas racebanden gekoppeld aan zijn kennis omtrent perfecte banden voor de openbare weg. Het resultaat, de Diablo Rosso Corsa II, verenigt de beste eigenschappen van beide sectoren in één band.

In 2010 heeft Pirelli de eerste generatie van de Diablo Rosso Corsa gepresenteerd. Sindsdien zijn de nieuw op de markt gebrachte motoren en hun rijeigenschappen geleidelijk aan veranderd. Zowel het koppel als het vermogen van de motoren werden in de loop van de tijd aanzienlijk vergroot. Tegelijkertijd hebben innovaties als tractiecontrolesystemen en bochten-ABS ervoor gezorgd dat deze performance door steeds meer coureurs ook in een maximale schuine ligging op de piste wordt overgebracht.

Om rekening te houden met deze ontwikkeling, heeft Pirelli de Diablo Rosso Corsa II ontwikkeld. Hij beschikt bij het sturen in de bocht en bij het remmen in een schuine ligging over een aanzienlijk vebeterde frontgrip. Aan de achterband is de geoptimaliseerde grip op het wegdek in maximaal schuine positie en bij het accelereren uit de bocht goed te merken. De Diablo Rosso Corsa II is een supermoderne band, die onder alle omstandigheden voor een veilig rijgevoel en een optimale performance zorgt en langer meegaat.

De nieuwe Diablo Rosso Corsa II is de eerste Multi-Compound-band van Pirelli, die in de drie zones van de voorband twee en in de vijf zones van de achterband drie verschillende mengsels gebruikt. Met deze combinatie lukt het Pirelli om de perfecte band voor moderne sportmotoren aan te bieden. Zijninnovatieve contouren, een nieuw profieldesign en een nieuwe uit de racesport afgeleidde structuur maken van de Diablo Rosso Corsa II de perfecte keuze voor rijders die op zoek zijn naar een excellente band voor de openbare weg, die echter ook op het racecircuit een goed figuur slaat.

Als jarenlange, exclusieve bandenleverancier van het FIM Superbike World Championship beschikt Pirelli over een schat aan ervaring, als het gaat over succesvolle bandentechnologieën voor motoren van alle fabrikanten te ontwikkelen. Volgens het motto „We sell what we race and we race what we sell”, past Pirelli deze technologieën ook toe bij zijn innovatieve banden voor de openbare weg. De Diablo Rosso Corsa II levert het bewijs.

De Diablo Rosso Corsa II is met name geschikt voor motoren met een groot vermogen, die niet alleen voor de openbare weg, maar ook op het racecircuit vol doorgaan. Deze groep wil een band met een snelle opwarmfase, sportieve rijeigenschappen, een voortreffelijke grip en een constante performance, die de uitdagingen van alledag aankan. Met zijn nieuwste band band heeft Pirelli de performance van het racecircuit vertaald naar de openbare weg.

De Diablo Rosso Corsa II is wereldwijd leverbaar vanaf januari 2018.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws