Skip to main content

Nieuw: 2024 Moto Morini X-Cape 1200

De langverwachte X-Cape 1200 wordt toegevoegd aan het Moto Morini modellengamma. De nieuwe motor van het merk is ontworpen voor avonturiers en biedt een perfecte balans tussen esthetiek, functionaliteit, kracht en controle, voor alle rijders die motorrijden zonder compromissen willen ervaren.

Met de X-Cape 1200 ligt de wereld binnen handbereik. Elke reis zal comfortabel en plezierig zijn; dankzij zijn veelzijdigheid kun je elke route met gemak aan, van straten in de stad tot lange snelwegen, van bergpassen tot off-road paden; niets kan het verlangen naar avontuur stoppen. De X-Cape 1200 is pure vrijheid.

De harmonieuze balans tussen prestaties, wendbaarheid, kracht, comfort en Italiaanse stijl is de rode draad die de ontwerpers van Moto Morini heeft geïnspireerd.

De nieuwe V2 Corsa Corta EVO motor, ontworpen en gebouwd in Italië, is krachtig en soepel, met een rijke en krachtige krachtsoverbrenging, zonder de overwegingen voor een efficiënte werking uit het oog te verliezen. Het rijke en diepe geluid blijft onveranderd terwijl het voldoet aan de nieuwe Europese Euro5+ regelgeving.

De motorfiets is uitgerust met rijhulpsystemen zoals cruise control, schakelhulp, tractiecontrole en dodehoekradar. De rijder heeft de mogelijkheid om de rijbeleving aan te passen met vier verschillende rijmodi die de motor prestaties en de stabiliteits- en rembediening beïnvloeden.

Het ergonomische ontwerp van het zadel maakt een actieve en comfortabele instelling mogelijk voor rijders van alle lengtes en zorgt voor een benijdenswaardige aerodynamische bescherming, zelfs bij hogere snelheden op de snelweg. Het ontwerp van de carrosserie, die warme lucht van de rijder weggeleid, verbetert het comfort en verlengt het rijplezier.

Er is evenveel aandacht besteed aan rijder als aan de passagier met een zorgvuldige studie van de driehoeksmeting tussen zadel-voetsteunen en stuur. Het stuur, gemaakt van aluminium en geïntegreerd met de bagagedrager achter, zorgt ervoor dat lange en spannende ritten voor twee gepland kunnen worden zonder aan comfort in te boeten.

De buisvormige trellis omsluit de motor, waardoor zijdelingse obstakels tot een minimum worden beperkt, terwijl de 610 mm lange vork zorgt voor superieure tractie en handlingcontrole. De spaakvormige, tubeless wielen zijn uitgerust met Pirelli Scorpion Trail banden om de veelzijdigheid in alle gebruiksomstandigheden te vergroten.

Standaard bandenspanningssensoren maken real-time gegevensweergave op het scherm mogelijk, zodat de rijder altijd een fundamentele veiligheidsparameter onder controle heeft. Het Brembo remsysteem, met ultralichte monoblock remklauwen voor en een stevige remschijf met een diameter van 280 mm achter, zorgt voor een beslissende maar gecontroleerde vertraging.

Het ABS-systeem is uitgebreid met functionaliteit voor het nemen van bochten, waardoor de veiligheid van de rijder in alle gebruiksscenario’s wordt vergroot. Voor meer ervaren rijders die onverharde wegen willen berijden, blijft de optie bestaan om het antiblokkeersysteem uit te schakelen.

Het 7-inch TFT-scherm bevat het geïntegreerde navigatiesysteem om kaarten direct op het scherm weer te geven, terwijl essentiële informatie voor het rijden binnen handbereik blijft. De volledig LED-verlichting is voorzien van richtingaanwijzers die het gezichtsveld van de rijder ‘s nachts vergroten en het agressieve vooraanzicht van het voertuig completeren. Essentiële accessoires zoals een set reistassen met geïntegreerde bevestigingen ontbreken niet.

Met de X-Cape 1200 liggen avontuur en vrijheid binnen handbereik.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

ALGEMENE METINGEN

Lengte x Breedte x Hoogte: 2310x1020x1490 mm

Wielbasis: 1545 mm

Droog gewicht: < 250 kg

Zithoogte: 860 mm

FRAME

Gemengd aluminium/staal

Achterbrug: aluminum

BREMBO REMSYSTEEM

Voorrem: dubbele 320 mm schijven met monoblock remklauwen

Achterrem: enkele schijf van 280 mm met vaste remklauw

ABS        

VERING

Voor: volledig verstelbare omgekeerde vork, 170 mm veerweg

Achter: progressieve hefinrichting met enkele schokdemper, 160 mm veerweg

WIELEN

Voor: Tubeless spoked wheels 3,5×19”

Achter: Tubeless spoked wheels 5,0”x17

Banden

Voorwiel: 120/70-R19

Achterwiel: 170/60-R17

MOTOR

Motortype: 87° V-twin

Verplaatsing: 1187 cc

Boring x slag: 107 mm x 66 mm

Maximum Power: > 125 cv (91 kW)

Maximum Snelheid: > 230 km/h

Emissie: Euro5+

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws