Skip to main content

Met de BMW G310GS introduceerde BMW Motorrad in 2016 de GS beleving in het segment onder 500 cm3. Nu, vier jaar na zijn debuut, treedt de nieuwe BMW G310GS in de schijnwerpers. Met een uitrusting en nieuwe technologie waarmee hij veelzijdiger, veiliger en dynamischer rijdt – zowel bij dagelijks gebruik in de stadse jungle als op buitenwegen en off-road in niet al te zwaar terrein. De BMW G310GS komt in 2021 op de markt met een vanafprijs van € 7.250,-.

Eencilindermotor voldoet aan Euro 5 emissienorm met automatische toerentalverhoging bij wegrijden en elektronisch aangestuurde gasklep
De BMW G 310 GS behoudt de betrouwbare 313 cm3 vloeistofgekoelde eencilindermotor met vier kleppen, twee bovenliggende nokkenassen en elektronische brandstofinjectie. De naar achter hellende cilinder en de 180 graden gedraaide cilinderkop – met het inlaatkanaal aan de voorzijde en de uitlaat aan de achterzijde – zijn als designkenmerken gebleven. Deze opstelling zorgt voor een optimale toevoer van inlaatlucht voor de verbranding en draagt bij aan de compacte bouw van de motorfiets. Met een vermogen van 25 kW (34 pk) bij 9.500 t/min en een maximumkoppel van 28 Nm bij 7.500 t/min is de eencilinder ook in de nieuwe versie die voldoet aan de Euro 5 emissienorm, de ideale krachtbron voor de nieuwe BMW G 310 GS als het gaat om rijdynamiek.

De motor is nu uitgerust met een elektronische gashendel, die de elektronische gasklep aanstuurt. Dat resulteert in een gevoeliger gasreactie. Automatische toerentalverhoging zorgt voor soepeler wegrijden en voorkomt plotseling afslaan van de motor. De slipkoppeling (anti-hopping clutch) met zelfbekrachtiging is eveneens nieuw. Die vermindert, vooral bij tegelijk remmen en terugschakelen, het remmend effect van de motor op het achterwiel en draagt zo bij aan de veiligheid. Inknijpen van de koppeling gaat bovendien lichter.

Nieuwe LED koplamp en LED richtingaanwijzers
De BMW G 310 GS had al een LED achterlicht. De nieuwe versie heeft nu ook een full-LED koplamp en LED richtingaanwijzers. Dat vergroot het zicht in het donker en de zichtbaarheid. De ophanging van de koplamp is gemodificeerd, waardoor hinderlijke vibraties van de lichtbundel tot het verleden behoren. De schakelaar voor groot licht en dimlicht is op controle-unit links op het stuur geplaatst.

Verstelbare rem- en koppelingshendel
De hendel van de koppeling en die van de rem zijn in vier standen te verstellen. Een ergonomisch voordeel dat vooral rijders met kleinere handen zullen waarderen. Stand 3 van de remhendel stemt overeen met de gripwijdte bij het uitgaande model. In stand 1 staat de remhendel 6 mm dichter bij het handvat.

Subtiel gewijzigd design met attractieve standaardkleur en twee exclusieve stijlvarianten
GS staat bij BMW Motorrad voor absolute functionaliteit, betrouwbaarheid en robuustheid. Aan de nieuwe BMW G 310 GS is direct te zien dat die tot de GS familie behoort. Met zijn karakteristieke windscherm, hoge frontpartij, opvallende taille en korte, hoge achterzijde heeft hij de hoofdkenmerken van de grotere BMW R 1250 GS modellen. De voorzijde komt nog agressiever en dynamischer over dankzij de nieuwe LED koplamp.

De kleuren zijn eveneens een verwijzing naar de BMW GS familie. Er zijn drie kleurvarianten voor de BMW G 310 GS, de covers voor de dynamo, koppeling en waterpomp zijn nu bij alle drie uitgevoerd in Titanium Grey metallic.

Aanvullend op het GS kleurenschema met de standaardkleur Polar White en zijpanelen van de tank in Grey is de nieuwe BMW G 310 GS ook verkrijgbaar als sportieve Rallye stijlvariant. Het frame is uitgevoerd in rood en het frontstuk en middendeel van de tankcover in Kyanit Bue metallic. Ook is er een ‘40 Years GS’ edition van de BMW G 310 GS, met de kleurstelling van een beroemd model uit de BMW GS historie: de R 100 GS. Deze speciale editie wordt gesierd door een treffende combinatie van zwart en geel met opvallende graphics op de zijpanelen van de tank.

Alle nieuwe features van de BMW G 310 GS
• Eencilindermotor gehomologeerd voor Euro 5 emissienorm met elektronisch gasklepbediening en automatische toerentalverhoging bij wegrijden.
• Slipkoppeling met zelfbekrachtiging.
• Nieuwe LED koplamp en LED richtingaanwijzers.
• Hendel voor koppeling en rem in vier standen instelbaar.
• Covers van dynamo, koppeling en waterpomp uitgevoerd de kleur Titanium Grey metallic.
• Subtiel aangepast design met attractieve standaardkleurstelling en twee exclusieve stijlvarianten.

Technische gegevens 2021 BMW G310GS

     
BMW G 310 GS    
Motor    
Cilinderinhoud cm3 313
Boring x slag mm 80 x 62,1
Vermogen kW (pk) 25 (34)
Bij toerental 1/min 9.500
Koppel Nm 28
Bij toerental 1/min 7.500
Type   Vloeistofgekoelde eencilinder 4-takt motor, 4 kleppen, tuimelaar bediend, 2 bovenliggende nokkenassen en 1 balansas, wet-sump smering, elektronisch eGas, toerentalverhoging bij wegrijden
Aantal cilinders   1
Compressieverhouding   10,9:1
Klepbediening   DOHC
Kleppen per cilinder   4
Diameter inlaat/uitlaat mm 33,5/27,2
Diameter gasklep mm 42
ECU   Elektronische brandstofinjectie BMW-E2
Uitlaatgasreiniging   Geregelde 3-wegkatalysator, Euro 5 emissienorm
Elektrisch systeem    
Dynamo watt 330
Accu V/Ah 12-aug
Koplamp   LED
Startmotor kW 0,5
Aandrijving    
Koppeling   Meervoudige natteplatenkoppeling, mechanisch bediend, zelfbekrachtigd
Versnellingsbak   Klauwen geschakelde 6-versnellingsbak, geïntegreerd in de motorbehuizing
Primaire overbrenging   3.083
Versnellingsverhoudingen I 3.000
  II 2.063
  III 1.588
  IV 1.286
  V 1.095
  VI 0.955
Secundaire overbrenging   Eindeloze Z-ketting, aandrijvingsdemper in achterwielnaaf
Rijwielgedeelte    
Frame   Stalen buizenframe
Wielgeleiding voor   Upside-down vork 41 mm
Wielgeleiding achter   Dubbelzijdige swingarm van gegoten aluminium, monoshock, instelbare veervoorspanning
Veerweg voor/achter mm 180/180
Naloop mm 98
Wielbasis mm 1.420
Balhoofdhoek o 63,3
Remmen Voor Enkele schijf, diameter 300 mm, vierzuiger radiale remklauw
  Achter Enkele schijf diameter 240 mm, enkelzuiger zwevende remklauw
ABS   BMW Motorrad ABS
Wielen   Gegoten aluminium
  Voor 2,50 x 19 inch
  Achter 4,0 x 17 inch
Banden Voor 110/80 R 19
  Achter 150/70 R 17
Afmetingen en gewichten    
Lengte mm 2.075
Breedte inclusief spiegels mm 880
Zithoogte onbeladen mm 835
Onbeladen, rijklaargewicht kg 169,5
Max. toelaatbaar totaalgewicht kg 345
Tankinhoud l 11
Prestaties en verbruik    
Brandstofverbruik l/100 km 3,33
Topsnelheid km/h 143

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws