Skip to main content

MX Air Time: Straight Rhythm festival tijdens Pinksteren

Pinksterfeesten Beckum organiseert voor de  7e keer hét cross spektakel MX Air Time op Pinkster zondag 19 mei 2024. Een primeur in 2016 en de eerste straight Rhythm die in Europa werd gereden komt terug in 2024. Pinksterfeesten Beckum (bij Hengelo Ov.) organiseert voor de 7e keer MX Air Time op Pinksterzondag 19 mei 2024 na een succesvolle 2023-editie. MX Air Time is afgeleid van een Amerikaans supercross evenement. Lokale en Internationale deelnemers strijden 1 tegen 1 over een 500 meter lange supercrossbaan met meer bulten dan vlakke stukken, waardoor ze meer in de lucht zullen zijn dan met hun wielen op de baan. 

2023 King of Air Time: Jeffrey Herlings

In een afvalrace over 2 manches blijven er uiteindelijk twee deelnemers over die de finale   zullen gaan rijden. Dus veel spektakel gegarandeerd!  Dit jaar zal wederom een Internationaal deelnemersveld strijden om de titel “King of Air Time”.  Oud Grand Prix rijders als Luca Nijenhuis (2017), Macier Ludovic (2018) en Lars van Berkel (2019 & 2022)   gingen de afgelopen jaren al met deze titel naar huis.  In 2023 hadden wij de eer 2-voudig wereldkampioen MXGP Jeffrey “The Bullet” Herlings aan de start te mogen  ontvangen, om hem aan het einde van de dag te kunnen kronen tot King of Air Time 2023.

SX1 & SX2

Gedurende de dag zal er gestreden worden in twee klassen, de zware jongens in de SX1 klasse en de lichtere motoren in de SX2 klasse. De trainingen starten om 11:30 uur. Vanaf 14:30 zullen de 1e wedstrijden worden verreden.  Rond 17:00 uur zal de finale plaatsvinden, met daaropvolgend de superfinale. Hier zal gestreden worden tussen de winnaar van de  SX1- en SX2 klasse. 

Dit jaar hebben we een primeur: Een fabrieksrijder van het eerste volledig elektronische motormerk staat aan de start. Stark Varg is het merk, met rijder Jorge Zaragosa.

Na al dit motorgeweld nog even nagenieten?   Vanaf 16:30 uur beginnen de live-optredens op  het gezellige festival terrein, met als hoogtepunt een optreden van Monique Smit.

Wat gaan we beleven tijdens MX Air Time Beckum Pinksterzondag 19 mei 2024: 

  • Entertainment op het evenementen terrein voor het hele gezin 
  • Spektakel van de bovenste plank 
  • Kinderactiviteiten 
  • Europese en locale toprijders  
  • Professioneel circuit aangelegd door Freddy Verherstraeten 
  • Muziekprogramma (vanaf 16:30 uur) met diverse optredens 
  • (Monique Smit – Disorder Band – DJ Lars – Babyblue) 

Voor meer informatie en programma: https://www.beckum.nl/pinksterfeesten

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws