Skip to main content

Husqvarna onthult een nieuwe generatie crossmotoren

De volledig nieuwe 2023 Husqvarna Motorcycles TC en FC modellen blijven sterke motorcross prestaties leveren en verbeteren de rij-ervaring van alle rijders op het circuit. De technische verbeteringen in de reeks van vijf motorfietsen, die standaard in staat zijn om op de hoogste raceniveaus te racen, omvatten nieuwe motoren, vering, frames, achterbruggen en carrosserie. Elk van de 2-takt- en 4-taktmachines wordt op maat ontwikkeld voor maximale prestaties.

De TC 125 en TC 250 versterken hun positie als toonaangevende 2-taktmotoren op de markt en zijn nu standaard uitgerust met elektronische brandstofinjectie (EFI) en E-Start. Het gasklephuis-brandstofinjectiesysteem zorgt voor toonaangevende vermogens en rijeigenschappen, verhoogt de betrouwbaarheid en verlaagt de totale gebruikskosten. Beide machines zijn nu eenvoudig te starten met een simpele druk op de knop. Deze belangrijke verbeteringen onderstrepen de voortdurende evolutie van deze populaire modellen, die de standaard zetten voor premium motorcrossmachines in de zeer competitieve 2-takt sector.

FC 250 2023

De 2023 FC 250 en FC 350 worden aangedreven door volledig nieuwe viertaktmotoren die zijn ontworpen voor snellere en lichtere rijprestaties en die een essentiële rol spelen bij het verbeteren van de algehele hanteerbaarheid. Door gebruik te maken van de nieuwste technologie en elektronische rijdershulpmiddelen blijven deze modellen in de voorhoede van de ontwikkeling van motorcrossmachines, samen met de FC 450, die een herzien en verplaatst motorblok heeft om de massacentralisatie te verbeteren.

Alle machines uit het motorcrossgamma zijn ontworpen om de concurrentie de loef af te steken. De FC- en TC-modellen zijn vakkundig geconstrueerd met hoogwaardige componenten voor verbeterde prestaties, betrouwbaarheid en aanpasbaarheid, en zijn uitgerust met WP-vering voor onovertroffen comfort en stuurstabiliteit in de rechte lijn. De nieuwe WP XACT 48-mm voorvork biedt een progressievere demping aan het einde van de slag, dankzij een verbeterde hydrostop. Daarnaast is de WP XACT achterschokdemper ontworpen met een verfijnde hoofdzuiger voor verbeterd comfort en is hij voorzien van gereedschapsloze verstelmechanismen om snel van instelling te kunnen veranderen. Compleet met ProTaper-stuur, een Brembo-koppeling en Dunlop-banden is elk model uitgerust met een map select-schakelaar voor selecteerbare motormappings en een gepersonaliseerde rijbeleving.

Wat is nieuw voor 2023:

Nieuwe carrosserie met specifiek afgestemde ergonomie voor gemakkelijkere beweging op de motorfiets
Nieuwe hydro-gevormde chroom-molybdeen frames zorgen voor een aanzienlijk verbeterd anti-squat gedrag
Nieuwe topologie-geoptimaliseerde gegoten aluminium achterbrug biedt optimale stijfheid en een laag gewicht
Nieuwe gasklephuisbrandstofinspuiting op 2-taktmotoren zorgt voor toonaangevend vermogen en rijeigenschappen
De nieuwe FC 250 en FC 350 DOHC-motoren leveren een ongeëvenaard koppel en piekvermogen
Nieuwe Quickshift-sensor zorgt voor naadloos opschakelen op alle 4-taktmodellen
Nieuwe elektrische start op beide 2-taktmodellen
Nieuwe hybride aluminium-polyamide subframeconstructie biedt specifiek berekende stijfheid en geavanceerde duurzaamheid
Nieuwe WP XACT 48 mm-voorvork met AER-technologie biedt een progressievere demping aan het einde van de slag
Nieuw WP XACT achterschokdemperontwerp met CFD-geoptimaliseerde hoofdzuiger en gereedschapsloze verstellers
Nieuwe multifunctionele Map Select-schakelaar activeert ook de Quickshifter, Traction en Launch Control
Krachtig hydraulisch koppelingssysteem van Brembo
ProTaper-stuur van topkwaliteit
Elektrische start aangedreven door een lichtgewicht Li-Ion 2.0 Ah batterij

TC 125 TC 250 FC 250 FC 350 FC 450

Een wedstrijdgerichte reeks technische accessoires en kleding vergezelt de release van alle 2023 TC en FC machines. De collectie hoogwaardige onderdelen is ontworpen om de prestaties en betrouwbaarheid te verbeteren en omvat wielen, drievoudige klemmen, een uitlaat en vele beschermende onderdelen. Dankzij de kledingcollectie, die comfort, veiligheid en stijl biedt, zijn rijders van elk niveau volledig uitgerust voor elke rit. Met een volledige reeks die beschermende uitrusting en rijkleding voor alle racers omvat, zijn alle ontwerpen een echte aanvulling op de 2023 TC en FC modellen van Husqvarna Motorcycles.

Het 2023 motorcross gamma is vanaf nu wereldwijd verkrijgbaar bij alle geautoriseerde Husqvarna Motorcycles Dealers. Beschikbaarheid kan van land tot land verschillen. Voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid kunt u contact opnemen met uw nationale Husqvarna Motorcycles dochteronderneming of importeur.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws