Husqvarna bevestigt Norden 901 als productiemodel

Husqvarna heeft middels een persbericht bevestigd dat de Norden 901, die op de Eicma als concept werd gepresenteerd, in productie gaat. De nieuwste Husqvarna adventure is voorzien van een 889,5 cc parallel tweecilinder motorblok en de vering is van WP. Met een 21″ voorwiel en een 18″achterwiel onderstreept Husqvarna dat de motor ook geschikt is om offroad te gaan maar ze benadrukt dat de motor op straat net zo goed is. De karakteristieke koplamp kennen we van de Svartpilen en de Vitpilen en het TFT scherm lijkt voorzien te zijn van een navigatiesysteem. Wanneer de motor in productie gaat, wanneer de motor bij de Nederlandse dealers zal staan en wat de Husqvarna Norden 901 moet gaan kosten is nog niet bekend. 

Update: Persbericht Husqvarna Motorcycles Nederland 

Husqvarna motorcycles introduceert eerste toerder: Licht op groen voor de productie van norden 901 concept in aanbod straatmodellen van husqvarna motorcycles.
De Norden 901, die tijdens het internationale motorbeurs in Italië voor de eerste keer aan het publiek werd getoond, kon op heel wat belangstelling rekenen – niet alleen van de honderdduizenden motorfans ter plaatse, maar ook van de motormedia. Onlangs werd beslist om de dynamische en veelzijdige langeafstandstoerder toe te voegen aan het aanbod straatfietsen van Husqvarna Motorcycles. De nieuwkomer zal de moderne motorrijder een perfecte combinatie van praktische toegankelijkheid en comfort bieden. 

Husqvarna Motorcycles heeft de Norden 901 speciaal ontwikkeld voor de avontuurlijke toerder. Het is een dynamisch tweecilindermodel met geavanceerde ergonomie en hoge prestaties op basis van de jarenlange ervaring die de constructeur in rallyraids heeft opgedaan. De Norden 901 biedt naast zijn moderne design ook nog eens uitstekende prestaties op straat en op het terrein. Het in dit segment ongeëvenaarde lage gewicht en dito vermogen worden verpakt in een flexibel en toegankelijk pakket, dat kritische motorrijders compromisloze mogelijkheden biedt om onbekende terreinen te verkennen. De nieuwkomer valt verder op door zijn bijzonder grote gebruiksvriendelijkheid tijdens het rijden en zijn exclusieve moderne uitrusting en is niet alleen geschikt voor verre ontdekkingsreizen, maar ook voor het dagelijkse woon-werkverkeer en alles wat daartussen ligt. 

Technische highlights
=> Slanke en lichte toermachine voor avonturiers 889,5 cc grote paralleltwin die specifiek werd getuned voor avontuurlijk gebruik
=> Perfect evenwicht tussen offroad prestaties en toermogelijkheden 21″ voorwiel, 18″ achterwiel
=> Comfortabele ergonomie en vertrouwenwekkende wegligging
=> Hoogwaardige veringcomponenten van WP 

Husqvarna Motorcycles zal meer informatie over de Norden 901 vrijgeven naarmate de marktintroductie nadert.

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief