Skip to main content

Eigenaars Chromeburner nemen winkels Helmet City in UK over

Na de succesvolle toevoeging van Biker Outfit Schleswig in 2020 heeft de Curas Investa Group wederom een interessante overname weten te realiseren. Onlangs bereikte de Nederlandse investeringsgroep een overeenstemming met oprichter Graham Dobney om de nieuwe eigenaar van het Britse Helmet City te worden. 

Deze recente aanwinst van de Curas Investa Group zorgt ervoor dat het portfolio inmiddels uit zes bedrijven bestaat. Naast Helmet City is de investeringsgroep ook eigenaar van ChromeBurner Motorgear, Biker Outfit Schleswig, Motorstroom, Batavi Trading en Revshop. De aanhoudende groei van de groep en het internationale karakter van het huidige portfolio past mooi bij de doelstellingen van de Curas Investa Group. Via internationale en landelijke verkooppunten (zowel fysiek als online) ziet de investeringsgroep vele mogelijkheden om de sterke groei te continueren met de toevoeging van Helmet City.

Helmet City past zodoende perfect in het portfolio van Curas Investa Group. Het bedrijf, gespecialiseerd in helmen en motorkleding, richt zich op de Britse motorrijder en heeft sinds de oprichting in 2004 een sterke positie in het Verenigd Koninkrijk weten te veroveren. Dankzij gestage groei bestaat Helmet City momenteel uit een goedlopende webshop en vijf fysieke winkels in het zuiden van Groot-Brittannië (Somerset, Oxford, Dorset, Chichester en Tatsfield). Om de continuïteit in het bedrijf en het vertrouwen van de bestaande klantenkring te behouden, wordt er geen wijziging in het personeelsbestand doorgevoerd. De leiding blijft dan ook in de vakkundige handen van managing director Jennifer Holmes-Dobney, dochter van oprichter Graham. 

Met de toevoeging van Helmet City gaat Curas Investa Group met veel vertrouwen richting de toekomst. Dankzij het zeer veelzijdige portfolio is het mogelijk om motorrijders op internationale én lokale schaal te bereiken en hen de benodigde producten aan te bieden met een hoge prijs-kwaliteitsverhouding. Curas Investa Group blijft daarnaast de markt monitoren met als doelstelling om een sterke positie binnen de motorkledingbranche te behouden.

Graham Dobney – oprichter Helmet City

“Het is geen gemakkelijke beslissing om je bedrijf voor overname beschikbaar te stellen, maar ik ben tevreden dat we overeenstemming hebben gevonden. Ik heb veel vertrouwen in de mensen achter Curas Investa Group. Ze hebben me de afgelopen periode namelijk overtuigd met hun professionele aanpak en ik weet dan ook honderd procent zeker dat Helmet City in de juiste handen terechtkomt.”

Rob Hannink – oprichter Curas Investa Group

“We zijn erg blij met deze toevoeging aan het portfolio van Curas Investa Group, waarmee we wederom ons internationale portfolio versterken. Helmet City sluit mooi aan bij de andere bedrijven binnen de groep en uiteraard zien we de mogelijkheid tot groei binnen de Britse markt. Via onze huidige ondernemingen hebben we de afgelopen jaren veel kennis en expertise opgedaan en dat helpt natuurlijk om een succesvolle toekomst met Helmet City aan te gaan.”

Over Curas Investa Group

In 2020 besluiten Rob Hannink, Jan van Rijswijk en Nicky Verkuijlen om hun krachten te bundelen in een internationaal georiënteerde investeringsgroep. Met de oprichting van Curas Investa Group verenigen zij hun expertise en ervaring in de motorkledingbranche en weten zodoende in korte tijd een indrukwekkend portfolio op te bouwen. Momenteel bestaat de groep uit zes ondernemingen: ChromeBurner Motorgear, Biker Outfit Schleswig, Helmet City, Batavi Trading, Motorstroom en Revshop. In 2021 (het eerste, volledige boekjaar) werd direct een omzet van 32 miljoen euro gedraaid. De Curas Investa Group stevent in het huidige jaar af op een knappe omzetstijging van maar liefst 25 procent. Mede dankzij de overname van Helmet City is de verwachting dat de omzet van de investeringsgroep in 2023 zal stijgen naar 50 miljoen euro.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws