Ducati stabiliseert verkoop op 53.183 motoren in 2019

Ducati Motor Holding sluit het jaar 2019 af met 53.183 motorfietsen die wereldwijd aan klanten zijn geleverd, waarbij het cijfer van vorig jaar van 53.004 motorfietsen wordt overschreden. Een belangrijke bijdrage aan dit resultaat kwam van de Panigale: met een verkoop van in totaal 8.304, behoudt het het marktleiderschap dat in 2018 werd gevestigd en bevestigt het zijn status als ’s werelds best verkochte superbike met een marktaandeel van 25%. De verkoopcijfers voor 2019 hebben de positie van Ducati in het topsegment van de motorfietsenmarkt versterkt.

Twee nieuwe motorfietsen die in 2019 werden geïntroduceerd – de Hypermotard 950 en Diavel 1260 – zorgden voor een verkoopstijging van respectievelijk 4.472 en 3.129, waardoor het totale volume dat in 2018 door de vorige versies werd bereikt, verdubbelde. De Multistrada familie presteerde even goed, met een stijging van 3% ten opzichte van 2018 (mede dankzij de toevoeging van de 950 S en een vernieuwde 1260 Enduro); de leveringen bedroegen in totaal 12.160, de beste verkoopprestaties sinds de in Bologna gebouwde multibike zestien jaar geleden zijn debuut maakte. 

“2019 was een zwaar maar ook lonend jaar. We werken eraan om van Ducati het meest begeerde motormerk ter wereld te maken”, aldus Claudio Domenicali, CEO van Ducati Motor Holding , “en de resultaten die we behalen, de ontwikkeling van het gamma en de reactie van de markt bevestigen allemaal dat we op de goede weg zijn. Op de wereldwijde markt van vandaag is één op de vier superbikes nu een Panigale. De technische inhoud die we hebben overgedragen van de R-versie en onze uitgebreide race-ervaring naar het V4 2020 gamma zorgen ervoor dat deze motor de maatstaf blijft in de categorie. Bovendien zijn de orderportefeuilles voor de nieuwe Streetfighter V4 aan het uitpuilen – meer dan 1.700 exemplaren zijn al in bestelling – en de leveringen beginnen in maart 2020”. 

“We zijn tevreden met de behaalde resultaten in 2019”, voegt Francesco Milicia, Global Sales VP, toe. “In de afgelopen twaalf maanden is een belangrijk netwerkontwikkelingsplan uitgevoerd, met 54 nieuwe dealers in 20 landen. Dit uitbreidingsplan zal dit jaar worden voortgezet om de wereldwijde netwerkdekking verder te verbeteren en onze fans een groeiende premium ervaring te bieden”.

Landen
De verkoop in Italië blijft groeien, waarmee wordt bevestigd dat het land Ducati’s nummer één markt is. De totale verkoop van motorfietsen bedroeg 9.474, een verbetering van 3% ten opzichte van 2018 en een stijging van 20% in de afgelopen drie jaar. In de Verenigde Staten bedroegen de leveringen van Ducati in totaal 7.682 motorfietsen, een daling van slechts 2%, ondanks de aanhoudende negatieve trend die de markt met 7% deed krimpen ten opzichte van 2018. Brazilië (+20%), Spanje (+10%) en Frankrijk (+8%) presteerden echter buitengewoon goed. China, een land waar het Italiaanse merk bijzonder gewaardeerd wordt, zette de opwaartse trend van de afgelopen jaren voort en is met 3.200 verkochte motorfietsen (+12%) nu de vijfde belangrijkste markt van de in Bologna gevestigde motorfietsfabrikant.

2020
Dit positieve einde van 2019 stelt Ducati in staat om met vertrouwen naar de toekomst te kijken. Voor 2020 is het gamma nu nog completer en zullen de dealers binnenkort de langverwachte Streetfighter V4 in ontvangst nemen. De Panigale kan – naast de introductie van de nieuwe V2 – ook rekenen op een belangrijke upgrade van de V4 die de prestaties zal verbeteren en de rijvaardigheid zal vergroten. Voor globetrotters en degenen die willen genieten van lange afstandsavonturen in uitstekend comfort, ziet de Multistrada familie de komst van de nieuwe Grand Tour en de verlenging van de garantie tot 4 jaar. Last but not least, het Ducati Scrambler gamma – waarbij de nieuwe 800 Dark op de EICMA werd gepresenteerd – zal de komende maanden de introductie van een nieuw model zien. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief